Douăzeci de cursanți care au finalizat programul de formare profesională de iniţiere “Comunicare în limba engleză” au participat la examenul final de absolvire. Programul a fost organizat prin Centrul propriu de Formare Profesională din cadrul AJOFM Bistriţa – Năsăud, iar conducerea instituției promite că astfel de programe de formare profesională pentru persoane în căutarea unui loc de muncă vor continua și în acesta an.

Cei 20 de cursanţi care au finalizat programul de formare profesională de iniţiere “Comunicare în limba engleză” au participat, luni 28 ianuarie, la examenul final de absolvire, transmite AJOFM BN.

Potrivit sursei citate, a fost primul examen din acest an organizat prin Centrul propriu de Formare Profesională din cadrul AJOFM Bistriţa – Năsăud. Cursul de iniţiere – comunicare în limba engleză s-a desfăşurat în perioada 10.12.2018 – 23.01.2019, clasa a fost formată din 20 de persoane, din care 18 şomeri şi 2 plătitori.

Programele de formare profesională gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi) vor fi organizate de AJOFM BN și în anul 2019, prin Centrul propriu de Formare Profesională.

Astfel, în perioada următoare se vor derula prin C.F.P. Bistriţa următoarele programe de formare profesională: “Administrator pensiune turistica” (Beclean), “Îngrijitor clădiri” (Sângeorz-Băi), “Agent de securitate” (Bistriţa şi Năsăud), “Bucătar” (Bistriţa), “Coafor” (Bistriţa), “Lucrător în structuri pentru construcții” (Bistriţa), “Maseur” (Bistriţa) și “Contabil”(Bistriţa).

Planul de formare profesională pentru anul 2019  al AJOFM BN prevede organizarea a 38 de programe de formare profesională, care să cuprindă 601 de şomeri, în 31 de ocupaţii:

– Administrator pensiune turistică ; – Agent de securitate; – Ambalator manual; – Baby sitter; – Bucătar; – Coafor; – Comunicare în limba engleză; – Comunicare în limba română;- Contabil; – Dulgher (exclusiv restaurator); -Expert achizitii publice; – Filator; – Frezor universal; – Frizer; – Îngrijitoare clădiri; – Îngrijitor bătrâni la domiciliu; – Inspector/referent resurse umane; – Instalator instalaţii tehnico sanitare şi de gaze; – Lăcătuş mecanic; – Lucrător comercial; – Lucrător în structuri pentru construcţii; – Manager resurse umane; – Mecanic auto; – Manichiurist; – Maseur; – Ospătar(chelner); – Patiser; – Presator mase plastice; – Specialist în domeniul SSM; – Strungar universal; – Sudor.

Din cele 38 de programe de formare profesională, 37 se adresează şomerilor şi 1 pentru persoanele private de libertate aflate în Penitenciarul Bistriţa.

Pentru înscrierea la un program de formare profesională sunt necesare următoarele documente:

– cerere tip (se completează la sediul AJOFM BN);

– copie act de identitate;

– copie certificat de naştere;

– copie certificat căsătorie (pentru femei);

– copie diplomă studii (ultimul act de studii);

– carnet de şomer sau adeverinţă din care să rezulte că persoana este înregistrată la AJOFM BN ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă;

Reprezentanții instituției precizează că, persoanele interesate să urmeze un program de formare profesională organizat de agenţie,  sunt invitate să se înscrie la sediul Centrului de Formare Profesională din Bistriţa, strada Gării, nr. 2 – 4, etaj ll, telefon 0263 – 236296.

1 COMENTARIU

  1. Formare profesionala… a cui ( ??? ) poate a vietnamejilor, afganilor, pakistanilor, sirienilor sau… africanilor care or fi repartizati de UE la noi … ca degeaba merg sa se recalifice ptr aceste meserii cei trecuti de 40 de ani, ca nu-i angajeaza nimeni , la nimeni nu-i trebuie „incepatori „fara vechime si la nimeni nu-i trebuie altceva decat ” doctori, experti si … mesteri de inalta clasa „… care sa lucreze ” nonstop „… si daca s-ar putea la salar sa duca ei bani patronilor … nu invers !
    Se plang onor domnii „patroni ” ( pardon stapani de sclavi ) … ca n-au fortza de munca …
    Eu as reorganiza „munca in Romania astfel ” :
    1/. Absolut toate raporturile de munca, sa fie contractate, exclusiv la Directiile Teritoriale de Munca si nicidecum la patronate , incat salariatii sa primeasca toate drepturile legale de la Statul Roman si nu de la cei carora presteaza activitati salariale ;
    2/. Patronatele, sa contracteze parsonalul de care are nevoie, cu contract de „prestari de servicii „de la Directiile de Munca , atata cat au capacitatea financiara sa poata plati acesti salariati , virand la stat ceea ce trebuie si este prevazut de lege ptr salarii, asistenta sociala… somaj… etc. etc. etc . sa nu se mai trezeasca cineva ca munceste degeaba ca patronul n-are banii necesari sa-l plateasca , ori ca nimeni nu i-a platit ptr aceste drepturi… ;
    3/. Cine nu are capacitatea financiara sa plateasca „salariati „… fie sa li se desfiintzeze sociatatile, fie sa fie fortzati sa lucreze doar ei cu membrii lor de familie , daca doresc acest lucru – gratis .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.