Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj în colaborare cu Asociația Română pentru Propagandă și Istoria Aeronauticii „Smaranda Brăescu” Cluj au marcat astăzi, 7 Decembrie, Ziua Internațională a Aviației Civile.
În incinta aeroportului a avut loc vernisajul unei expoziții de fotografii şi machete “Elicoptere în România” care au evidențiat povestea fascinantă a producţiei aeronautice în țara noastră, aducând în atenția tuturor iubitorilor de aviație faptul că de-a lungul timpului, România a fost una din țările care a promovat industria aeronautică și mai ales a fost dezvoltată datorită inteligenței inginerești în domeniul aviației. Evenimentul s-a bucurat de prezența reprezentanților societății academice clujene, a cadrelor militare și a reprezentanților societăţilor cu activitate în domeniul aviaţiei civile din perimetrul aeroportuar.
În fiecare an la data de 7 decembrie este sărbătorită Ziua Internațională a Aviației Civile stabilită de Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile (ICAO), încă din anul 1994. Scopul celebrării mondiale este acela de a dezvolta şi consolida importanţa aviaţiei civile internaţionale în dezvoltarea socială şi economică a statelor membre, având rolul de a promova siguranţa, eficienţa şi dezvoltarea transportului aerian mondial.
Domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj a susținut discursul de deschidere, în care a transmis un mesaj de felicitare tuturor celor care își desfășoară activitatea în domeniul aviației civile.
Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj este primul aeroport regional al țării ca număr de pasageri și are în derulare mai multe proiecte de dezvoltare, astfel încât să asigure pasagerilor și colaboratorilor servicii de cea mai înaltă calitate. Totodată, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj are o contribuție majoră în dezvoltarea economică a regiunii.
Domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, a precizat cu această ocazie: „La ceas aniversar, marcăm Ziua Internaţională a Aviaţiei Civile, aici, la Aeroportul Internaţional Cluj, care a sărbătorit în această primăvară, 90 de ani de la înfiinţarea aeroportului civil, în 1 aprilie 1932. Aeroportul Internațional Cluj a devenit în timp, un lider regional recunoscut pentru profesionalismul și capacitatea de adaptare la cerințele unei industrii în continuă transformare, fiind un model de bune practici şi un reper pentru Europa de Sud-Est. Evenimentul de astăzi a fost un bun prilej de a marca împreună cu domnul Comandor Laurenţiu Buzenchi şi Asociaţia ARPIA pe care cu onoare o conduce, activitatea extraordinară a aviaţiei române şi internaţionale.”
Asociaţia ARPIA se remarcă printr-o continuă îmbunătăţire organizatorică, relaţională şi asociativă privind strategia, perspectivele, programele și colaborările sale de reprezentare şi promovare a unor noi acţiuni de substanţă privind manifestările dedicate evenimentelor aeronautice naţionale şi europene. ARPIA a devenit astfel un vector de promovare a valorilor şi tradiţiilor aviaţiei române, un susţinător al imaginii şi contribuţiei românilor la dezvoltarea aeronauticii naţionale şi europene, fiind promotor al culturii şi sporturilor aviatice, de orientare profesională a tinerilor şi susţinere a ocupaţiilor conexe.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Aviației Civile, Aeroportul Internațional Cluj transmite felicitări tuturor pasagerilor și partenerilor din aviația civilă.