Un bărbat în vârstă de 54 de ani care și-a agresat fizic soția, a primit ordin de restricție, însă nu a respectat acest ordin și i-a adresat înjurii soției încălcând astfel hotărârea judecătorească.

„La data de 14 februarie a.c., poliţia a fost sesizată de către o femeie, în vârstă de 52 de ani, din Rodna, cu privire la faptul că soţul acesteia ar fi venit în faţa imobilului în care locuieşte, ar fi strigat-o să iasă afară şi i-ar fi adresat cuvinte jignitoare, nerespectând în acest fel hotărârea judecătorească prin care s-a dispus un ordin de protecţie.
În fapt, în luna octombrie, anul 2015, bărbatul în vârstă de 54 de ani, şi-ar fi agresat fizic soţia, fiindu-i întocmit dosar penal în acest sens, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie. Ulterior, Judecătoria Năsăud a emis un ordin de protecţie împotriva bistriţeanului, pentru o perioadă de 6 luni.
Întrucât bărbatul avea obligaţia de a nu se apropia de soţie la o distanţă mai mică de 50 de metri şi să nu ia legătura în niciun fel cu aceasta, a fost întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea hotărârii judecătoreşti”, informează IPJ BN.

Vă reamintim faptul că persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre” măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege. Între aceste măsuri se numără:
– evacuarea temporară a agresorului din locuinţa familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;
– limitarea dreptului de folosinţă al agresorului numai asupra unei părţi a locuinţei comune atunci când aceasta poate fi astfel partajată încât agresorul să nu vină în contact cu victima;
– obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de copiii acesteia sau faţă de alte rude ale acesteia ori faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate. Întrucât legea nu stabileşte o anumită distanţă, aceasta urmează să fie indicată expres de către instanţă în ordinul de protecţie;
– interdicţia pentru agresor de a se deplasa în anumite localităţi sau zone determinate pe care persoana protejată le frecventează sau le vizitează periodic.
– interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.