Potrivit unui contract încheiat între compania de stat Transgaz şi firma clujeană Net Brinel SA, patronată de Marcel Borodi, cei de la Brinel vor furniza licenţe Microsoft în valoare de aproximativ 300.000 de euro. Patronul Marcel Borodi face parte din cercul de apropiaţi ai lui Emil Boc, compania lui având mai multe contracte cu administraţia locală clujeană.

 

În cursul acestei luni, Transgaz a anunţat câştigătorul licitaţiei pentru furnizarea de licenţe Microsoft: compania clujeană Net Brinel SA, patronată de Marcel Borodi. Firma lui Borodi a câştigat contractul pentru suma de 305.000 de euro. La licitaţia organizată la începutul lunii, compania Net Brinel a fost singura firmă care a participat. Valoarea contractului estimată a fost de 1.160.156,21 de lei, fără TVA, iar Net Brinel SA a oferit un preţ de 1.153.990 lei fără TVA.

Patronul Net Brinel, Marcel Borodi, este unui dintre prietenii lui Emil Boc.

Primăria Cluj Napoca a încheiat un contract prin atribuire directă, care depăşeste pragul de 30.000 de euro, cu firma Net Brinel, patronată de Marcel Borodi. Această societate este “abonată” la contractele primăriei clujene, firma lui Borodi primind, tot prin aceeaşi metodă, un contract de aproape 70.000 de lei (fără TVA), pentru instalarea de antiviruşi în calculatoarele primăriei lui Boc. De asemenea, municipalitatea a dat aproape 8 milioane de lei pentru ca cei câţiva clujeni care accesează o extensie a site-ului primariaclujnapoca.ro să poată depune cereri şi să îşi facă programări pentru a se căsători. Printre beneficiarii banilor tot cei de la Net Brinel.

Licitaţia pentru proiectul “Sistem informatic integrat pentru servicii online oferite în Municipiul Cluj-Napoca” a fost câştigat de consorţiul NET BRINEL (50.96 %), Software Development Consulting (36.49%) şi CP Consultant Services SRL (12.55 % ). “În cadrul proiectului s-au achiziţionat, servicii de analiză, proiectare, dezvoltare, implementare, instruire, management de proiect, informare şi publicitate, licenţe software de baze de date şi aplicaţii precum şi o soluţie hardware hight availability, de ultimă generaţie care include servere stand alone, cluster de servere, echipamente de stocare, echipamente de back up, comunicaţii, securitate, load balancer. Suma achitată către S.C Net Brinel S.A., în calitate de lider în asocierea cu Software Development&Consulting şi CP Consulting S.R.L. pentru proiectul Sistemul informatic integrat pentru servicii online oferite în Municipiul Cluj-Napoca a fost de 6.789.992 lei, TVA inclus,sumă provenită din fonduri externe nerambursabile”.

Brinel a câştigat de la Ministerul Justiţiei, condus pe atunci de Cătălin Predoiu, un contract de 4,1 milioane de lei. Firma lui Borodi se numără printre societăţile care au mare succes la licitaţiile publice, prin aceastea furnizându-se servicii, calculatoare sau altă tehnică de calcul către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, diferite universităţi din România sau alte instituţii de stat. SC NET Brinel a finalizat un contract cu Universitatea Babes-Bolyai pentru realizarea unui portal de e-learning la care vor avea acces peste 40.000 de studenţi şi profesori. Compania lui Borodi colaborează cu HP, Microsoft, Cisco, IBM, Oracle, Intel, Citrix.

 

Contract de 6,5 milioane de euro

Autoritatea Electorală Permanentă a atribuit contractul ”EXTINDEREA ŞI MENTENANŢA SISTEMULUI INFORMATIC AL REGISTRULUI ELECTORAL” firmei clujene Net Brinel, companie din domeniul IT controlată de Marcel Borodi. Autoritatea estimase contractul la suma de 6.676.060, iar compania clujeană l-a câştigat cu o ofertă de 6.461.210 de euro, fără TVA (28.632.206 de lei), în condiţiile în care Net Brinel a fost singurul ofertant.

Însă, Autoritatea Electorală Permanentă a mai atribuit, la sfârşitul lunii martie 2016 un alt contract, în valoare de aproape două milioane de euro, aceleiaşi companii. Atribuirea a avut loc în 31 martie şi a fost făcută prin metoda negocierii directe, motivaţia autorităţii fiind ”situaţie de extremă urgenţă”. Pentru acest contract, Net Brinel va primi 7.986.670,8 de lei cu TVA inclus, iar înţelegerea din martie vizează achiziţia de servicii de programe software de aplicaţie ce se vor presta pentru realizarea sistemului de procedură şi sistemului software de prelucrare a datelor şi editarea de rapoarte necesare centralizării rezultatelor votării pentru alegerea reprezetanţilor administraţiei publice din cursul anului trecut.


Marcel Borodi în topurile celor mai bogaţi români

Conform Forbes, Marcel Borodi are o avere estimată la peste 10 milioane de euro, are 49 de ani şi activează, cu preponderenţă, în mediul de afaceri IT şi softwere.

Compania Brinel a fost fondată în 1991, împreună cu soţia lui, Sorina. Brinel tocmai a finalizat un contract cu Universitatea Babes-Bolyai pentru realizarea unui portal de e-learning la care vor avea acces peste 40.000 de studenţi şi profesori. Compania sa colaborează cu HP, Microsoft, Cisco, IBM, Oracle, Intel, Citrix. Grupul Brinel numără în momentul de faţă peste 500 de clienţi activi.


Scandalul Microsoft

Potrivit DNA, în perioada septembrie 2010 — februarie 2012, Valerian Vreme, în calitate de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice, a încheiat, fără organizarea unei licitaţii publice, cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect închirierea, pe o durată de 16 luni şi 13 zile, cu opţiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în şcoli.

Procurorii mai spun că acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent.

Conform aceleiaşi surse, D.Con-Net AG a achiziţionat licenţele respective la preţul de 2.612.805 euro şi, ulterior, Ministerul Comunicaţiilor a achitat acestei firme suma totală de 13.904.599 de euro.

„Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte, un prejudiciu Ministerului Comunicaţiei şi Tehnologiei Informaţiei, în valoare totală de 11.291.794 euro, iar, pe de altă parte, un folos patrimonial necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea D.Con-Net AG”, mai spun procurorii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.