Senatorii din Comisia de muncă au votat miercuri eliminarea unui articol privind actualizarea pensiilor speciale şi militare după ce, cu două ore înainte adoptaseră, cu amendamente, acelaşi articol, releatază Mediafax.

 

Eliminarea articolului a fost propusă de ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu, propunerea fiind aprobată.

Cu două ore înainte, senatorii din Comisia de muncă au adoptat un amendament prin care se suspendă temporar actualizarea pensiilor de serviciu ale funcţionarilor publici parlamentari, ale membrilor Corpului diplomatic şi consular, ale judecătorilor şi procurorilor, ale militarilor, poliţiştilor.

Deşi Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că nu e înţelept să fie prevederi legate de pensii în Legea salarizării unitare, motivul pentru care s-a dorit îngheţarea pensiilor speciale şi ale militarilor este legat de impactul bugetar foarte mare, în condiţiile în care cresc şi salariile.

Ministrul Muncii a dat ca exemplu salariile militarilor, care „cresc şi cu 200%”.

Salariile militarilor cresc şi cu 200%. Vă daţi seama ce impact este pe legea pensiilor şi nu numai la ei. Şi la magistraţi e acelaşi lucru, la toţi cei care au pensii speciale. Că aici nu vorbim doar de militari. Vorbim în ansamblu. Noi am stabilit deja că vom intra şi în legea pensiilor pentru că şi acolo sunt foarte multe disfuncţionalităţi (…) Până la acea dată, evident că vom avea discuţiile respective şi până atunci am propus această suspendare. S-a mai întâmplat acest lucru şi în anii anteriori şi nu a fost declarat neconstituţional„, a spus  Olguţa Vasilescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.