Tensiuni noi si tot mai mari de la o ora la alta, dupa ce lucurile pareau ca s-au transat in momentul in care Curtea Constitutionala a decis invalidarea referendumului pentru demiterea lui Basescu.

Senatorul PNL de Brasov, Ioan Ghise, declara ca a fost amenintat cu moartea daca mai continua demersurile de demitere a presedintelui Traian Basescu.

"Am primit un e-mail de la adresa mihai.canada•yahoo.com, prin care mi se punea in vedere ca daca promovez mai departe proiectul de demitere a presedintelui Traian Basescu, demis de popor la referendum, imi rupe gatul", a declarat Ghise, care a sesizat Politia asupra amenintarii cu moartea. "Am mai primit injuraturi, este firesc, ca sunt politician, dar nu amenintari cu moartea. Nu m-am speriat, dar am sesizat Politia sa mai temperam lucrurile", a mai declarat Ghise.

Senatorul PNL Ioan Ghise este politicianul care propune o hotarare a Parlamentului prin care se constata ca presedintele a fost demis de fapt. Ghise sustine ca CCR nu are cum sa decida ea intoarcerea presedintelui, ca hotararea Curtii Constitutionale nu este executorie si, in consecinta, el a pregatit un proiect de hotarare a Parlamentului prin care se constata ca Traian Basescu a fost demis de popor.

"Este o hotarare data in constatare (a CCR, n.r.). Deci, asupra referendumului Curtea nu pronunta decizii. Asa spune Constitutia. Curtea produce trei tipuri de acte: deciziile care se publica in Monitorul Oficial si sunt executorii, hotararile care sunt in constatare si avize ale Curtii care sunt consultative. Forta juridica executorie o au deciziile. Poate da decizii pe referendum, subiectul referendumului este un subiect conform legii articolului 11, litera B, alineatul 3, subiectul referendumul este un subiect pe care ea (Curtea Constitutionala – n.red ) pronunta o hotarare cu privire la respectarea procedurilor pentru organizarea si desfasurarea referendumului si confirma rezultatele. Asa ca, in opinia mea, Curtea Constitutionala si-a depasit atributiile transformandu-se dintr-o instanta jurisdictionala de constitutionalitate intr-o instanta de drept comun. Stabilesc ei ce este legal. Ei nu au prin Constitutie o astfel de competenta.", a explicat liberalul pentru agentia NewsIn.

sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.