Alpiq RomEnergie şi Alpiq Industries cer daune totale de 500 de milioane de lei de la Hidroelectrica, urmare a denunţării contractelor de energie pe care le aveau acestea de către producătorul de stat, aflat în insolvenţă, a declarat Remus Borza, şeful Euro Insol, administratorul judiciar în cazul insolvenţei, scrie Jurnalul Naţional.

Cele două companii motivează neobişnuita cerere prin profiturile nerealizate până în 2018, an la care urmau să expire cele două înţelegeri.

Potrivit Jurnalul Naţional, anul trecut, Alpiq RomEnergie a preluat 1,57 TWh cu 204 milioane de lei de la Hidroelectrica, iar Alpiq Romindustries a primit 1 TWh cu 130 de milioane de lei. Preţul mediu pe MWh de energie preluată a fost de 130 de lei, puţin peste costul de producţie de 125 lei/MWh. Cele două companii sunt deţinute de Alpiq AG din Elveţia. Adunând cantităţile celor două companii, acestea se clasează pe primul loc în topul clienţilor Hidroelectrica de anul trecut.

Potrivit sursei citate, contractele au fost denunţate la data de 20 iulie, iar sistarea a devenit efectivă începând cu 1 august. Potrivit raportului în privinţa cauzelor care au dus la insolvenţa Hidroelectrica, contractul cu Alpiq Romindustries a generat pierderi de  422 de milioane de lei, iar cel cu Alpiq Romenergie a generat pagube în valoare de 427,2 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.