Femeile din Togo au fost îndemnate de reprezentantele grupării togoleze de opoziţie să intre într-o „grevă a sexului” pentru o săptămână  pentru ca partenerii lor să le susţină în încercarea de demitere a preşedintelui Faure Gnassingbé.
Conform mesajului transmis de Isabelle Ameganvi greva ar trebui să înceapă de luni 27 august şi să dureze până duminică, 2 septembrie, timp care ar trebui să fie suficient pentru a-i determina pe partenerii acestora să se alăture mişcării de demitere a preşedintelui togolez, Faure Gnassingbé. Conform Agerpres, un caz similar s-a întâmplat şi în Liberia în 2003, când printr-o astfel de iniţiativă a fost grăbită încheierea războiului civil. Activista mişării, Isabelle Ameganvi a motivat folosirea acestei metode de luptă a femeilor întrucât „Celui care ne conduce (aluzie la preşedinte) îi plac relaţiile sexuale, motiv pentru care le invit pe togoleze să se abţină să-l vadă în această săptămână”.

Deşi ideea acestei greve pare să surâdă femeilor togoleze, unii bărbaţi, inclusiv lideri ai partidelor de opoziţie şi ai organizaţiilor din domeniul drepturilor omului se îndoiesc că iniţiativa va fi încununată de succes. Mişcarea „Să salvăm Togo”, ce regrupează nouă organizaţii ale societăţii civile şi şapte partide şi mişcări de opoziţie, a organizat în ultima săptămâna trei manifestaţii împotriva preşedintelui, la care au avut loc confruntări violente între protestatari şi forţele de ordine, soldate cu peste o sută de răniţi şi arestarea a 125 de persoane. Preşedintele Faure Gnassingbé se află la conducerea statului african Togo din anul 2005 după moartea tatălui său, Gnassingbé Eyadema, care a condus ţara  timp de 38 de ani.
Sursa: ziuaveche.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.