Anders Behring Breivik, "monstrul" care a omorat 77 de oameni si a fost condamnat la 21 de ani de inchisoare, cea mai mare pedeapsa din Norvegia, va trai in conditii decente in urmatorii ani.

Criminalul va ispasi pedeapsa la inchisoarea Ila, de langa Oslo, unde a fost incarcerat si pe perioada procesului. Acolo, Breivik va fi tinut la inceput la izolare, pentru a evita contactul cu alti prizonieri. Potrivit purtatorului de cuvant al inchisorii, Ellen Bjercke, citat de BBC News, pentru incarcerarea lui Breivik au fost pregatite trei celule, "pentru a compensa" faptul ca nu are acces la activitatile disponibile pentru ceilalti detinuti.

Fiecare celula masoara 8 metri patrati. Una dintre ele este dormitor, una contine echipament de fitness, iar cea de-a treia este o camera de studiu, dotata cu birou si laptop. Computerul nu este conectat la internet, pentru a preveni comunicarea detinutului cu persoane din afara inchisorii. De asemenea, "monstrul" are acces la o zona in aer liber, securizata cu ziduri de beton si fire electrice.

Oficialii inchisorii spera ca pe viitor Breivik sa fie transferat alaturi de alti prizonieri, unde va avea acces la scoala, biblioteca, sala de sport si va putea lucra in atelierele inchisorii.

Inchisoarea Ila are 12 aripi si poate incarcera 124 de prizonieri, care sunt supravegheati de 230 de angajati.

La 22 iulie 2011, Breivik a detonat o masina-capcana in apropierea cladirilor guvernamentale din Oslo, ucigand noua oameni. La o distanta de cateva ore, a debarcat, dandu-se politist, pe insula Utoya, unde se desfasura o tabara a Partidului Muncitoresc, si a deschis focul asupra tinerilor prezenti, impuscand mortal 68 de persoane. Cea mai tanara dintre victime tocmai implinise 14 ani.

sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.