Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, volumul de informaţii adunate până în acest moment este foarte mare.
„Au fost dispuse patru expertize bio-criminalistice pentru identificarea profilului ADN, precum şi mai multe percheziţii în sistem informatic cu privire la nouă dispozitive de stocare a datelor informatice, însă rapoartele ştiinţifice încă nu au putut fi finalizate din cauza volumului foarte mare al datelor necesar a fi procesate”, se arată în comunicat.
De asemenea, procurorii spun că au fost audiate şi intervievate aproape 400 de persoane „aflate în anturajul lărgit al victimei, precum şi alţi martori, fapt ce a permis refacerea în detaliu a traseului parcurs de victimă în intervalul critic”.
Anchetatorii fac publice şi informaţii privind cele două cuţite care au fost găsite în ziua crimei: „A fost stabilită provenienţa celor două obiecte tăietor-înţepătoare găsite în locuinţă – un cuţit tip fluture (cu privire la care s-a stabilit că a fost dobândit de victimă cu doi ani în urmă) şi cuţitul extras din corpul victimei (bun achiziţionat de victimă dintr-un magazin specializat din Iaşi la data de 01.10.2016)”.
In ce priveşte raportul IML, procurorii arată că, în urma necropsiei, anchetatorii au putut stabili că „moartea a fost violentă şi a fost cauzată de leziunile produse de cuţitul găsit în corpul victimei”.
Totodată, analizele toxicologice au infirmat prezenţa unor substanţe precum alcoolul etilic, droguri sau medicamente.â
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi anunţă, de asemenea, că există mai multe versiuni de anchetă şi că „cea mai solidă ipoteză de lucru care este conturată în acest moment al cercetărilor aşteaptă să fie validată de coroborarea probelor ştiinţifice aflate încă în lucru”.
Procurorii ieşeni care se ocupă de cazul tânărului de 18 ani, fiu al unui ofiţer SRI, declarau, în urmă cu aproape o lună, că nu există semne că uşa apartamentului ar fi fost forţată şi că au deja un cerc de suspecţi,
„Nu a fost forţată uşa şi nu au fost luate bunuri personale din casă”, declara Carmina Pascal, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.
Anchetatorii stabiliseră, după ce au verificat camerele de supraveghere din oraş, că, în ziua crimei, băiatul de 18 ani a plecat de acasă spre Piaţa Unirii, aşa cum făcea în fiecare dimineaţă, pentru a merge la şcoală. Însă în loc să ia un tramvai spre Copou, acolo unde este liceul la care învaţă, tânărul a luat un mijloc de transport în comun înapoi spre casă.
Necropsia a arătat că băiatul avea o singură leziune în spate, o plagă tăiată, provocată prin lovitura unui cuţit.