Anders Breivik, cel care a ucis 77 de oameni si a ranit alti 240, in luna iulie a anului trecut, a fost condamnat, in urma cu putin timp, la 21 de ani de inchisoare, pedeapsa maxima. Barbatul este vinovat de moartea a 77 de oameni ucisi in timpul atacului de pe insula Utoya si in atacul cu bomba din Oslo.

Un prim atac comis la Oslo cu o masina incarcata cu explozibili a ucis 8 oameni. Apoi, Breivik a impuscat cu sange rece, timp de mai bine de o ora, tineri laburisti reuniti in tabara de vara de pe insula Utoya. 69 de adolescenti, printre care si o adolescenta de origine romana, au pierit ucisi de gloantele lui Breivik.

Pe 22 iulie 2011, la ora 15.25, o explozie puternica zguduia capitala Norvegiei. O camioneta inchiriata, care transporta in jur de 950 de kilograme de explozibil, a sarit in aer la baza turnului unde isi are sediul Guvernul. Opt persoane si-au pierdut atunci viata si alte peste 200 au fost ranite.

Anders Behring Breivik isi atinsese tinta in oras. Iar in jurul orei 17.15, deghizat in politist, el a ajuns pe insula Utoya, unde sute de tineri laburisti se aflau intr-o tabara de vara.

Aici, inarmat cu o pusca si un pistol, asasinul i-a executat, unul cate unul, pe adolescenti. Printre ei, si romanca de 15 ani, Karin Elena Holst. Fata a mai apucat doar sa-i dea un telefon mamei sale si sa spuna ca se trage asupra lor.

Planul lui Anders Behring Breivik a fost diabolic. Asasinului i-a fost usor sa-i atraga pe tineri, pentru ca era imbracat in uniforma de politist.

Masacrul de insula Utoya a durat aproximativ o ora, apoi Anders Breivik a sunat la politie si s-a predat.

Anders Breivik a fost arestat pe insula Utoya la ora 18.35 si dus la o inchisoare de maxima siguranta.
Sursa:bzi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.