Copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu și Mihai Gheorghiu, președinte al Comitetului de Inițiativă al Coaliției pentru Familie, au semnat luni un protocol cu privire la organizarea unui referendum pentru revizuirea Constituției României, în sensul redefinirii noțiunii de familie.

 

„Acest demers vine ca urmare a unei inițiative fără precedent a societății civile, semnată de peste trei milioane de cetățeni cu drept de vot, care solicită înlocuirea în articolul 48 din Constituția României, a termenului „soți” cu sintagma „bărbat și femeie”, așa încât alineatul 1 al articolului 48 să aibă în viitor următoarea formulare: <<Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor>>„, se arată într-un comunicat de presă al ALDE, citat de Agerpres.

Prin semnarea acestui protocol, ALDE susține adoptarea legii de revizuire, dar și a legii privind organizarea și desfășurarea referendumului de revizuire, astfel încât organizarea scrutinului popular să poată avea loc în luna aprilie 2017.

Tot luni, PNL a votat în Biroul Politic susținerea Coaliției pentru Familie și organizarea referendumului. Până acum, PSD, PNL și ALDE s-au pronunțat deschis pentru organizarea referendumului în luna aprilie a anului viitor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.