Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat ca pentru viitorul exercitiu bugetar 2014-2020 este esential ca Romania sa construiasca un sistem de management si control al fondurilor europene extrem de eficient, cu exigenta si rigurozitate maxima.

"Este esential sa construim un sistem de management si control al fondurilor europene extrem de eficient, in care exigenta si rigurozitatea sa fie maxime", a afirmat ministrul Orban, cu ocazia reuniunii de joi a Comitetului Interinstitutional pentru Acordul de Parteneriat (CIAP), potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Europene (MAEur).

Orban a evidentiat ca pornind de la experienta acumulata pana in prezent "va fi necesar sa se creeze o structura institutionala adecvata, care sa garanteze atat o reglementare unitara a activitatilor, cat si respectarea acestora".

De asemenea, ministrul Orban a pledat din nou pentru cresterea capacitatii administrative prin selectionarea unor experti cat mai competenti si asigurarea unui sistem de salarizare unitara si motivanta.

Comitetul Interinstitutional pentru Acordul de Parteneriat (CIAP) s-a reunit joi pentru prima data in formula completa, a discutat unele dintre aspectele majore ale procesului de programare a fondurilor europene pentru perioada 2014-2020 si a decis calendarul actiunilor sale pana in luna aprilie 2013, mentioneaza sursa citata.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.