Premierul britanic Theresa May intenționează să introducă un nou sistem de vize pentru diminuarea imigraţiei. Executivul de la Londra a ordonat recent elaborarea unui set de măsuri restrictive privind intrarea cetățenilor străini pe teritoriul Marii Britanii, în contextul ieşirii ţării din Uniunea Europeană, arată un document guvernamental, citat de site-ul agenţiei de presă Reuters și preluat de Mediafax.

 

„Obiectivul este implementarea unor măsuri interne pentru controlul imigraţiei, inclusiv prin instituirea unui sistem punctual eficient de vize şi prin înăsprirea condiţiilor pentru străinii aflaţi pe teritoriul britanic”, se precizează în documentul citat.

Guvernul conservator din Marea Britanie a creat în acest sens o echipă specială care se ocupă de elaborarea măsurilor. Echipa este coordonată de premier, împreună cu alţi 12 oficiali guvernamentali, printre care Boris Johnson, ministru de Externe, şi David Davis, secretar de stat pentru Brexit, doi dintre liderii grupului politic ce a susținut ieşiriea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Echipa guvernamentală are sarcina de a reduce cu câteva zeci de mii numărul imigranţilor.

Deși liderii europeni au atras atenţia Marii Britanii că libertatea de circulaţie a cetăţenilor UE şi contribuţiile la bugetul comunitar reprezintă elemente esenţiale pentru ca țara să-și menţină accesul la piaţa unică după ieşirea din blocul comunitar, se pare că britanicii nu mai doresc acest lucru. Guvernul de la Londra a afirmat în mai multe rânduri tocmai contrariul, respectiv că nu mai vrea să contribuie la bugetul comun şi că va stopa circulaţia cetăţenilor europeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.