Un număr de 23 de noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate în România în ultima săptămână. Numărul total al cazurilor confirmate anul acesta este de 753, dintre care trei s-au sfârșit cu deces. Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunitățile cu acoperire vaccinală scăzută, arată Ministerul Sănătății, care precizează c au fost organizate acțiuni de vaccinare cu ROR a copiilor incomplet vaccinați sau nevaccinați deloc.

 

De la începutul anului și până acum, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă s-au înregistrat în județe Mureș. Bistrița-Năsăud, Arad. Cluj și Timiș. Per total, au fost semnalate cazuri de îmbolnăvire la persoane din 25 de județe.

Apelul Ministerului Sănătății către părinți este de a respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor. În zonele afectate, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni, cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an. De asemenea, se reamintește că există suficiente doze de vaccin pentru toți copiii care au nevoie de imunizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.