Doi dintre procurorii suspecți că ar face jocurile politice ale anumitor partide au fost umiliți în fața judecătorului, când primărița de la Craiova  a demontate acuzațiile lor în camera preliminară.

Cazul primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, are implicații mai mari decât ne-am fi așteptat. În camera preliminară, probele aduse de procurorii DNA au fost respinse, pe motiv că au fost obținute ilegal. Jurnalista Sorina Matei îi identifică pe procurorii care au dus un astfel de dosar în instanță și notează ”succesul” întregistrat se Secția I Penală a DNA.

”Speţa Olguţa Vasilescu nici n-a început bine că s-a cam făcut praf în instanţă, încă din camera preliminară. Procuror DNA: Claudia Roşu. Confirmat şi verificat: procuror DNA, adjunct şef de secţie, Dănuţ Volintiru. „Succesul” secţiei I a DNA, condusă de procurorul şef de secţie, Gheorghe Popovici”, scrie Sorina Matei.

Soluția dată de judecători este una fără echivoc și constituie un argument pentru cei care se plâng că dosarele nu sunt instrumentate corect.

”Admite în parte cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii PREDA RADU COSMIN, POPESCU ELENA DANIELA şi VASILESCU LIA OLGUŢA. În baza art.345 alin.2 Cpp rap.la art.328 alin.1 Cpp constată neregularitatea actului de sesizare a instanţei în ceea ce priveşte stabilirea obiectului şi limitelor judecăţii cu referire la inculpaţii PREDA RADU COSMIN şi POPESCU ELENA DANIELA. În baza art.345 alin.2 Cpp rap.la art.282 alin.1 Cpp şi art.102 alin.3 Cpp, cu ref. la art.6 din CEDO constată nulitatea relativă a actelor de urmărire penală privind pe inculpata VASILESCU LIA OLGUŢA, prin încălcarea dreptului acesteia la apărare. Exclude actele de urmărire penală efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară fără a avea delegarea procurorului de caz şi anume: declaraţiile martorilor Selavartea Constantin, Vlăsceanu Ion, Miereanu Gabriela şi denunţul (declaraţie) formulat de Pârvulescu Ionuţ Cosmin la data de 07.03.2016. Exclude proba constând în interceptarea convorbirii ambientale dintre Vlăsceanu Ion şi Părvulescu Ionuţ din data de 19.02.2016, aceasta fiind obţinută în mod nelegal. Încheierea motivată se va comunica procurorului care în termen de 5 zile de la comunicare trebuie să înştiinţeze judecătorul de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 20.09.2016.
Document: Incheiere – camera preliminară    20.09.2016”, se arată în minuta instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.