La deschiderea anului școlar de luni, ministrul educației, Mircea Dumitru, a lansat un apel către „toți acei profesori dedicați care au preferat, ani la rând, să rămână discreți, dar să lucreze intens cu elevii lor, să se implice și în conducerea școlilor lor”. Apelul ministrului vine în contextul în care, luna viitoare, se organizează la nivel național un concurs pentru ocuparea posturilor de director și director adjunct în toate unitățile de învățmânt preuniversitar. Apelul ministrului vine în încercarea declarată de a „profesionaliza managementul școlar”.

 

Mircea Dumitru a aprobat deja, prin ordin de ministru, metodologia de organizare și desfășurare a concursului de director și director adjunct. Concursul se va desfășura la nivel național, și va avea doua părți: o probă scrisă, cu subiecte de tip test grilă elaborate de minister, și două probe la nivelul fiecărui județ, monitorizate de observatori de la minister.

Calendarul concursului va fi următorul:
13 septembrie – 2 octombrie: depunerea electronică a dosarelor de concurs (potrivit Procedurii de înscriere electronică, disponibilă pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean)
12 octombrie: proba scrisă
17 octombrie – 17 noiembrie: interviu și evaluare CV
18 noiembrie: afișarea rezultatelor
21-23 noiembrie: depunerea contestațiilor
24 noiembrie – 9 decembrie: soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale
16 decembrie: validarea în consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean a rezultatelor finale și transmiterea lor către minister

Invit profesorii să fie parte a unui proces de schimbare profundă a școlii românești, acela de a oferi fiecărui copil posibilitatea de a fi el însuși și de a se simți bine și împlinit la școală. Să transformăm școala în spațiul dezvoltării armonioase pentru fiecare elev”, a mai declarat Mircea Dumitru, ministrul educației. El a participat luni la deschiderea festivă a noului an şcolar, organizată la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din capitală, festivitate la care a luat parte și președintele Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.