Salariile a mii de angajați din Educație au scăzut cu sume cuprinse între 200 și 800 de lei după ce a fost aplicată ordonanța de corectare a salariilor din sistemul bugetar. Cei mai afectați sunt directorii de școli, care pierd 800 de lei dacă instituția are mai puțin de 35 de clase. Sindicaliștii au discutat astăzi cu ministrul Educatiei, care spune că nu știe de unde au apărut aceste probleme în modul de calcul, dar că va încerca să le rezolve, după cum transmite hotnews.ro.

 

În aceeași situație cu unii directori de școli se află și contabilii-șefi care sunt nevoiți să-și facă singuri documentele de diminuare a salariilor. În câteva județe, contabilii refuză să încheie statele de plată pentru salariile lunii august până când situația nu se va rezolva. Amenințări vin și de la sindicaliști, care spun că vor declanșa proteste chiar din prima zi a noului an școlar. Sindicaliștii susțin că la negocierile pe tema ordonanței salarizării li s-a promis că niciun salariu din educație nu va scădea. „Diminuările salariale sunt, în medie, de 400 de lei de persoană. Putem spune că în situația aceasta sunt aproximativ 2.000 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar. Directorul pierde în jur de 780 de lei la salariu, dispare indemnizația de conducere pentru secretar și pentru contabilă”, spune sindicalistul Marius Nistor, citat de Hotnews.

Reprezentanții Ministerului Educației spun și ei că ordonanța trebuie modificată. „Într-adevar sunt situații generate de aceste modificări, situații nefericite de altfel. Vom face toate demersurile necesare astfel ca împreună cu celelalte ministere, și mă refer aici la Ministerul Muncii, Ministerul de Finanțe, să identificăm soluțiile astfel încât chiar din luna aceasta lucrurile să poată fi corectate”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Mirabela Amarandei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.