Cea de-a şaptea ediţie a festivalului de animaţie Anim’est revine în această toamnă în cinematografele bucureştene cu proiecţii inedite de lung şi scurtmetraj oferite de ţara invitată, Germania.

Regalul de animaţie debutează pe 5 octombrie cu două programe de scurt-metraje, o călătorie de neratat prin istoria animaţiei locale de la începutul secolului XX şi până în prezent. German Animated Film: Between Art, Politics and Propaganda este o colecţie de filme din 1917 până în 1990.

De la filme de propagandă, ca John Bull, până la reclame care promovează protecţia împotriva moliilor (Gobol Mottenschutz), selecţia adună atât filme din perioada nazistă, cât şi din timpul divizării între Est şi Vest. Mai mult, împătimiţii animaţiei vor avea ocazia să vadă un film realizat în 1943 prin tehnica picturii direct pe film, Semicolon Ballet de Herbert Seggelke, anunţă organizatorii festivalului. Al doilea program, „Zeitgenossen“ – Selected German Animated Films from 1990 until now, aduce în festival crema animaţiei germane din ultimele decenii, printre care şi Balance (r. Wolfgang & Christoph Lauenstein), o animaţie cu păpuşi care a primit Oscarul pentru scurt-metraj în 1990. Cu ocazia asta se întoarce în Bucureşti şi The External World (r. David O’Reilly), după ce a plecat de la Anim’est 2011 cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.