Președintele executiv Robert Sighiartău îi acuză pe cei șapte semnatari ai recentei scrisori deschise, de contestare a modului în care PNL Bistrița-Năsăud își desemnează candidații la alegerile parlamentare din acest an, de faptul că „pun interesul personal mai presus de interesul partidului”.

Mă delimitez de acest mod de a face politică. Dacă ai ceva de discutat, o discuți în interiorul familiei, în interiorul partidului. Noul PNL are structuri democratice în care se poate discuta. Referitor la criterii, statutul partidului are criterii concrete pentru stabilirea candidaților. Și aici nu mă refer doar la criteriile de integritate, ci și la modul în care această listă va fi supusă votului”, a declarat astăzi, la sediul partidului din Bistrița, liderul PNL.

Conform celor precizate de conducerea liberală județeană, lista cu candidații pentru viitoarele alegeri parlamentare trebuie să treacă prin votul Biroului Permanent Județean, urmând apoi să fie validată de conducerea națională a partidului. „Aceasta este procedura, în care eu nu văd niciun fel de lipsă de democrație și niciun fel de parti pris în alegerea listei”, consideră președintele executiv al Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud.

Robert Sighiartău spune că nu a primit până astăzi nicio scrisoare internă cu privire la acest aspectat contestat acum public de către grupul celor șapte membri liberali bistrițeni. „Acesta este un aspect foarte important. În mod normal așa ar fi trebuit procedat. Ar fi trebuit să primesc eu această scrisoare cu nemulțumirea anumitor colegi, deși ei s-au înscris în această cursă, iar noi nu suntem încă în situația de a desemna deja candidați. În următoarea ședință se va vota”, spune liderul PNL.

Data limită de finalizare a listelor este 5 septembrie, dată la care toate listele cu candidați la alegerile parlamentare din toamnă ale filialelor PNL din țară urmează să fie luate în discuție și votate de către Biroul Permanent Național.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.