Un medic psihiatru din Argeş a luat mită de la pacienţi de 24 de ori într-o singură zi, relatează Romania TV. Medicul a fost prins după ce oamenii legii au obţinut autorizaţie pentru a monta camere de supraveghere.

În schimbul unor sume de bani, lei sau valută, medicul le elibera pacienţilor certificate de încadrare în grad de handicap şi îi pensiona anticipat pe caz de boală. 

 

 

În dosar sunt implicaţi doi doctori şi două asistente care primeau şpaga ce ajungea până la 500 lei, de la persoane care doreau să se pensioneze pe caz de boală, deşi nu erau cu adevărat bolnave, precizează sursa citată.

În schimbul banilor, aceştia eliberau reţete, certificate de încadrare în grad de handicap şi făceau chiar internări fictive. Prejudiciul adus la fondul de sănătate s-a ridicat la peste 100.000 de lei.

Atunci când au aflat de obiceiurile medicilor şi asistentelor, anchetatorii au obtinut autorizaţie pentru a monta camere de supraveghere. Astfel, s-a descoperit că unul dintre medici, din 49 de pacienţi pe care i-a primit intr-o zi, a luat spaga de la 24. Banii, lei sau valută, erau pusi în plic sau daţi direct în mână.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.