Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj, după ce a constatat o diferență nejustificată de aproape 160.000 lei între averea unui polițist și veniturile acestuia.

Este vorba de cunoscutul viorist maramureşean Petre Giurgi, care formează un cuplu artistic cu soţia sa, Florentina Giurgi, şi care este angajat al MAI. ANI îl acuză pe polițist că nu a declarat în vederea impozitării veniturile din activități artistice.

 

 

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 159.216 lei, între averea dobândită și veniturile realizate în perioada 1 noiembrie 2007 – 31 decembrie 2013 de către Giurgi Gheorghe Petru, subinspector la Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Maramureș

În cauză, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției, de către Giurgi Gheorghe Petru.

De asemenea, au fost identificate indicii privind încălcarea dispozițiilor Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală, întrucât anumite venituri ale persoanelor evaluate ar putea proveni din prestarea unor activități artistice care nu au fost declarate în vederea impozitării, motiv pentru care Agenția Națională de Integritate a sesizat Agenția Națională de Administrare Fiscală„, precizează ANI, într-un comunicat.

 

Petru Gheorghe Giurgi, cunoscut sub numele de scenă Petre Giurgi, a mai avut probleme cu Agenţia Naţională de Integritate, în 2011. La acea vreme, ANI l-a declarat incompatibil „ca urmare a exercitării simultane, în perioada 01.11.2007 – 12.11.2009, atât a funcției de subinspector de poliție în cadrul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Maramureș, cât și calitățile de reprezentant în cadrul Asociației Familiale GIURGI PETRU, respectiv, administrator al S.C. GIURGI ART SRL„.

Petre Giurgi a atacat în instanţă decizia ANI, însă Curtea de Apel Cluj i-a respins acţiunea. Nici la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a avut mai mult noroc, întrucât magistraţii Curţii Supreme i-au respins recursul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.