Cura de 3 zile, cunoscuta si sub numele de dieta Yo-Yo, promite pierderea a 4-5 kilograme. Regulile acestui regim sunt relativ simple, iar pentru ca rezultatele sa fie cele mentionate mai sus trebuie sa-o urmati intocmai.

Dieta Yo-Yo se tine 3 zile, dupa care se revine la dieta normala timp de 4-5 zile, iar apoi, din nou, la dieta de 3 zile. Expertii in nutritie spun ca persoanele care vor sa urmeze acest regim trebuie sa stie ca pierderea in greutate este datorata eliminarii de lichide din organism, si nu reducerii stratului adipos.

ZIUA 1

In prima zi de dieta, organismul isi incetineste metabolismul, deoarece alimentele incluse contin mai putin de 500 de kilocalorii.

Micul dejul presupune sa beti o ceasca de cafea sau ceai. Specialistii in nutritie recomanda sa nu adaugati niciun pic de zahar, zaharina, miere sau lapte. De asemenea, mai este permis jumatate de grapefruit sau sucul de la jumatate de fruct si o felie de toast cu o lingura de unt de arahide.

La pranz este indicat sa mancati 125 de grame de ton, cu o felie de paine toast si o ceasca de cafea sau de ceai.

Cina presupune sa mancati 85 de grame de orice carne slaba, precum cea de pui, de curcan sau de peste. Seara mai puteti mancati 250 de grame de fasole verde, 250 de grame de morcovi, un mar si 250 de grame de inghetata de vanilie.

ZIUA 2

In aceasta zi de regim alimentele mancate au un continut caloric cuprins intre 500 si 600 de kilocalorii.

Micul dejun este bazat pe o ceasca de cafea sau de ceai, un ou, o jumatate de banana si o felie de toast. Potrivit nutritionistilor, combinatia de ou si banana accelereaza tranzitul intestinal lent.

Pranzul contine 250 de grame de branza cu smantana sau 250 de grame de ton cu 8 biscuiti sarati.

Ultima masa a zilei presupune sa mancati doi crenvursti de vita, 250 de grame de brocoli sau varza, 125 de grame de morcovi, o jumatate de banana, 125 de inghetata de vanilie.

ZIUA 3

Prima masa a zilei contine o ceasca de cafea sau ceai, 5 biscuiti sarati, 30 de grame de branza cheddar si un mar.

La pranz este indicat sa mancati un ou fiert, o felie de toast si sa beti o ceasca de cafea sau de ceai.

La cina este recomandat sa mancati 250 de grame de ton, 250 de grame de morcovi, 250 de grame de conopida, 250 de grame de pepene galben si 125 de grame de inghetata de vanilie.

Cura de slabire Yo-Yo mai presupune ca in fiecare zi sa beti 4 pahare de de 250 de mililitri de apa.

Urmand ad-literam aceste reguli, rezultatele nu vor intarzia sa apara, sunt de parere specialistii. Potrivit acestora, aceasta combinatie de alimente ar trebui sa creeze o reactie metabolica unica si sa accelereze procesul de slabire.

Scopul revenirii la dieta normala dupa 3 zile este acela de a stopa incetinirea metabolismului. Consumul unor cantitati mici de calorii incetineste metabolismul, iar cand reveniti la dieta normala va veti ingrasa mai repede si mai mult decat ati slabit.

Pentru ca rezultatele obtinute in urma dietei Yo-Yo sa se mentina, nutritionistii recomanda adoptarea unui stil echilibrat de viata, ceea ce presupune adoptarea unui regim echilibrat din punct de vedere nutritional si sa renuntati la sedentarism.

Regimul Yo-Yo este unul draconic, motiv pentru care expertii in nutritie recomanda sa il urmati cel mult o singura data pe an, deoarece riscati sa va dati metabolismul peste cap si sa va puneti sanatatea in pericol.

Sursa: gandul.info

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.