• Cea mai scumpa casa scoasa la vanzare vreodata in Iasi costa 3 milioane de euro • Panorama oferita pare desprinsa din povesti, iar conditiile luxoase ofera un trai regesc intr-un adevarat castel • Construita pe un teren de 1.700 metri patrati, vila a fost proiectata dupa o schita unicat a lui Ion Mincu • Povestea acestei vanzari ascunde in spate personaje influente si o avere impresionanta tinuta departe de un proces pentru un copil din flori

Imaginati-va cum ar fi sa locuiti intr-un adevarat conac boieresc amplasat pe un teren ce se afla intr-un peisaj de vis. Nu oricine poate sa traiasca in aceasta vila uriasa de 1.700 mp care se afla intr-un cadru absolut deosebit in Gradina Botanica, pentru ca proprietarul acesteia cere nici mai mult, nici mai putin de 3 milioane de euro pe ea. Linistea zonei impodobite cu plante si arbori din toate colturile lumii, aerul curat, neatins de poluarea orasului, ciripitul pasarelelor si valurile lacului lucios din cea mai veche gradina botanica din tara, toate aceste alinturi sunt incluse in pretul de 3 milioane de euro
.
Data spre vanzare la inceputul acestui an, casa beneficiaza de parc, padure si vedere spre lac. Aflata in inima Gradinii Botanice din Iasi pe strada Podgoriilor numarul 5, vila are subsol, demisol, parter, cinci etaje plus mansarda. In cei 1.500 metri patrati de suprafata utila se gasesc 15 camere imense, 10 bai luxoase, sala de fitness si o crama care ar face invidios orice oenolog. Foisorul care este amenajat in apropierea casei ofera o panorama extraordinara, de aici intreaga gradina botanica putand fi admirata in intreaga ei splendoare.

Proiect dupa parintele arhitecturii – Ion Mincu

Marele conac devine mai interesant pe masura ce urmaresti detaliile tehnice. Inceputa in anul 2001, constructia a fost finalizata recent, insa se lucreaza inca la finisaje. Vila a fost proiectata dupa o schita a marelui arhitect Ion Mincu ce dateaza din anul 1892, atunci cand acest proiect punea bazele unei case grandioase in Bucuresti. Construita pe cadre de beton armat, conacul beneficiaza de toate utilitatile, inclusiv CATV, gaz, curent electric, apa curenta de put si fosa septica. Scos din circuit agricol, atat terenul cat si casa au toate actele de cadastru, intabulare si autorizatie de construire si poate fi folosita ca rezidenta, spatiu comercial, hotel, pensiune sau cabana, insa, peste toate acestea, constructia este un veritabil conac boieresc spre care accesul neriveranilor este interzis.

Povestea incredibila a proprietarilor

Ionel Onofras este cel care detine in momentul de fata casa in valoare de 3 milioane de euro. La varsta de numai 26 de ani, Onofras avea sa devina poate cel mai admirat tanar din Iasi pentru ca, imediat dupa era Ceausescu, acesta era numit primar al municipiului Iasi. Mandatul sau a fost insa unul scurt, din decembrie 1989 si pana in februarie 1990. Apoi, acesta a fost membru in consiliul director al Camerei de Comert, devenind la scurt timp un afacerist de succes. Ionel Onofras, zis si Bebe, este cel care a ocupat pana nu demult cea mai importanta functie in masoneria din Iasi. Acesta a fost "Rege" in Loja care a adus Ritul York in Moldova, poate cel mai puternic rit masonic din Romania la ora actuala. "E o vila imensa, e un semn de grandomanie. Sunt numai tablouri cu el prin casa, ii place sa se vada. Terenul a fost cumparat prin anul 1991, cam in perioada in care Bebe (porecla lui Ionel – n.r.) era primar. Imediat dupa ce s-au facut actele, sau cel putin o parte din ele, persoana de la care a luat terenul din Gradina Botanica a murit, e ceva foarte suspect", ne spune un apropiat al familiei Onofras.

Motivul pentru care Bebe Onofras isi vinde proprietatea il aflam de la fosta amanta a acestuia, cea care i-a fost alaturi timp de 6 ani de zile, relatie din care s-a nascut un copil din flori. In prezent, cei doi fosti iubiti se afla in proces pentru custodia copilului. Dupa spusele Andreei M., amanta lui Bebe Onofras, omul de afaceri iesean ar refuza sa plateasca o pensie alimentara consistenta copilului nelegitim, iar singurul venit al ieseanului ar fi o pensie de revolutionar. "Am fost amanta acestui om care a fost primar in Iasi. M-a parasit dupa sase ani. Avem un copil dintr-o relatie extraconjugala, iar acum suntem in proces pentru custodia copilului. Nu il intereseaza de copil, nu-i pasa. Daca vine o data la 5 luni e bine, niciodata nu i-a adus macar o jucarie copilului care are acum doi ani si jumatate", spune fosta amanta.

Bineinteles, in cele din urma s-a ajuns si la problema banilor. Andreea il acuza pe Bebe Onofras ca a scos totul din declaratia de avere tocmai pentru a nu plati o pensie alimentara consistenta. "Desi are o gramada de avere, el declara ca nu are niciun alt venit in afara de o pensie, iar asta a facut-o ca sa nu dea multi bani la pensia alimentara a copilului. Copilul este declarat pe numele lui, il recunoaste. Are o vila uriasa in Gradina Botanica si da numai 400 si ceva de lei copilului", acuza bucuresteanca. Cu acest lucru nu este de acord insa si omul de afaceri. Acesta sustine ca singurul lucru important pentru el care a ramas din aceasta poveste este copilul. "Situatia este exact invers fata de ce v-a povestit ea. A trebuit sa apelez la 112 ca sa imi vad copilul. Am voie de doua ori pe luna, am castigat acest drept. Am depus si plangere penala pentru ca nu a pus in practica ordinul dat de judecatori", spune Bebe Onofras, acesta adaugand si faptul ca "i-am platit pensie alimentara pe 10 ani inainte, iar suma data este dubla fata de cat a stabilit instanta, cam 10 milioane (lei vechi – n.r.) pe luna", mai spune Bebe Onofras.
Sursa: bzi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.