Liderii grupurilor PDL din Senat si Camera Deputatilor, Cristian Radulescu si Mircea Toader, au anuntat miercuri ca PDL a adunat numarul de semnaturi necesar pentru convocarea unei sedinte extraordinare a Parlamentului in care sa fie citita hotararea Curtii Constitutionale privitoare la referendumul din 29 iulie.

"Partidul Democrat Liberal este in masura sa anunte ca a adunat numarul de semnaturi necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, avand pe ordinea de zi citirea hotararii Curtii Constitutionale privitoare la referendumul din 29 iulie a.c.", se arata intr-un comunicat de presa transmis miercuri si citat de Agerpres si semnat de cei doi lideri de grup.

Potrivit articolului 66 din Constitutie, Camera Deputatilor si Senatul se intrunesc si in sesiuni extraordinare, la cererea presedintelui Romaniei, a Biroului permanent al fiecarei Camere ori a cel putin o treime din numarul deputatilor sau al senatorilor.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri ca sedinta Birourilor Permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor, in care trebuie stabilita data sesiunii extraordinare a Parlamentului pentru citirea hotararii Curtii Constitutionale privind referendumul, a fost convocata joi, la ora 12.00. Zgonea a precizat insa ca, potrivit regulamentului, Birourile Permanente se pot intruni numai in cvorum de 50%+1, iar, in conditiile in care "peste jumatate dintre membri" nu sunt in Bucuresti, fiind in concediu, ramane de vazut daca "vineri este o zi fezabila" pentru sedinta extraordinara a Parlamentului.
Sursa: HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.