ATP Exodus își continuă programul de investiții,
în ciuda dificultăților cu care se confruntă piața auto

• ATP Exodus va inaugura în septembrie un nou centru auto
• Valoarea totală a investiției se ridică la 2.5 milioane de Euro

Baia Mare, 22 august ’12: ATP Exodus își continuă strategia de dezvoltare la nivel național, pregătind inaugurarea unui nou centru autorizat pentru două dintre mărcile din portofoliul ATP Exodus, Mercedes-Benz și Mazda, la Oradea. Valoarea totală a investiției se ridică la 2,5 milioane de Euro. Cu o suprafață construită de 2200 mp, centrul va găzdui un showroom și service pentru cele două mărci, dar și spații pentru reparația camioanelor și vehiculelor comerciale multibrand, dar și pentru vânzarea vehiculelor rulate.  
În ciuda unui context economic și politic nefavorabil, compania și-a extins rețeaua de distribuție a pieselor pentru camioane, în prima jumătate a anului, cu încă trei sucursale, la Piatra Neamț, Târgoviște și Botoșani.  

„Contrar tendinței generale de reducere a cheltuielilor, noi am decis să mergem mai departe cu investițiile, chiar dacă piața auto a continuat să se contracte continuu pe fondul crizei economice globale și a unei cereri interne foarte reduse. Rămânem prudenți în ceea ce privește cheltuielile, dar considerăm că motorul dezvoltării unei companii pe termen lung sunt investițiile.” a spus Mircea Cirț, directorul general al ATP Exodus.

Grupul ATP Exodus a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 71.3 milioane de Euro, în creștere cu 20% față de 2010. Pe fondul unei contracții puternice a pieței auto locale, care a înregistrat o scădere cu aproximativ 16% comparativ cu

primele șase luni ale anului trecut, compania se așteaptă să își mențină în acest an vânzările la nivelul celor din 2011.  

Înființat în 1995, grupul ATP Exodus este lider pe piața pieselor de schimb și accesorii pentru vehicule și dealer al mărcilor Mercedes-Benz, Mazda, Opel și MAN, având o rețea de 32 de sucursale la nivel național și alte nouă în Bulgaria, Serbia și Ungaria, și o echipă de 650 de angajați. Din componența grupului ATP Exodus fac parte următoarele firme: ATP Exodus SRL (distribuție piese și accesorii pentru autovehicule), ATP Exodus & CO (dealer autorizat Mercedes-Benz și Mazda), ATP Exodus & AM (dealer autorizat Opel), TTS (dealer autorizat MAN) și firma Elka Trans Logistic, care gestionează transportul internațional de mărfuri și flota integrului grup ATP Exodus. Flota este compusă din 220 de mașini, care pot fi externalizate către terți pentru închirieri, transport de marfă, servicii de recuperare și tractare.  

Marian Cutas

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.