Oficiul Judeţean de Poştă Bistriţa-Năsăud şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud au desemnat câştigătorii fazei judeţene a Concursului epistolar cu tema „O viaţă mai bună în condiţii decente de muncă”.

Concursul, destinat elevilor cu vârsta de până la 15 ani, a fost lansat pe 9 octombrie 2008, de Ziua Mondială a Poştei, şi este organizat de Uniunea Poştala Universală (UPU). Competiţia se desfăşoară în trei etape: judeţeană, regională şi naţională.
Desemnarea câştigătorilor etapei judeţene la care au participat 8 elevi, a avut loc la data de 2 februarie 2009.
Astfel, epistolele elevilor Poenar Paul Ionuţ, Sălăgean Cătălin, Dan Vasile, vor participa la etapa regională a concursului, alături de lucrări ale elevilor din judeţele Bihor, Cluj, Maramureş, Sălăj şi Satu-Mare. Câştigătorii etapei regionale vor fi stabiliţi pe data de 2 martie, iar lucrările acestora se califica la faza naţională a concursului, ce îşi va desemna câştigătorii pe data de 17 martie.
De asemenea, cea mai bună lucrare selecţionată dintre cele zece finaliste pe plan naţional, tradusă în limbile engleză şi franceză, va fi trimisa Biroului Internaţional al Uniunii Poştale Universale, pentru a participa la etapa internaţională a competiţiei. Ocupanţii primelor trei locuri vor fi premiaţi cu ocazia festivităţilor desfăşurate pe 9 octombrie, de Ziua Mondială a Poştei, la Berna, în Elveţia.
Eleva Claudia Goina de la Liceul Pedagogic "Carmen Silva" din Timişoara a reprezentat România la ediţia de anul trecut a concursului epistolar, reuşind să ocupe locul al V-lea în clasamentul mondial.
Concursul epistolar îşi propune să stimuleze şi să dezvolte creativitatea tinerilor cu vârsta de până la 15 ani şi să le ofere acestora posibilitatea de a exprima în scris ceea ce gândesc. Competiţia este organizată la nivel naţional de Poşta Română, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetarii şi Inovarii.

 

Liana Mureşan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.