„Aşa arăta astăzi Râul Someşul Mare din jud. Bistrița-Năsăud, în aria protejată SIT NATURA 2000,… SIT declarat prin Ordinul Ministerului Mediului si Dezvoltării Durabile nr.1964/13.12.2007”, a scris pe pagina sa de Facebook, două zile la rând, preșdintele Asociației Pescar Sportiv Bistrița-Năsăud, ecologistul Marius Rus, revoltat de situaţia ivită pe malul Someşului, în dreptul localităţii Nepos, unde copacii, pe o rază de un kilometru, au fost pur şi simplu raşi.

 

 

Marius Rus atrage atenţia că din cauza tăierii arborilor din zona inundabilă, comunitatea din Nepos este expusă pericolului. Localnicii din Nepos sunt şi ei revoltaţi, în condiţiile în care primarul Grigore Ţiolan susţine, contrar probelor, că totul este o dezinformare.

Intervenţia defrişării arborilor de aliniament al râului Someşului Mare a fost barbară, în condiţiile în care custode este Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, în ciuda faptului că au existat doi posibili custozi, unul din CJ şi celălalt din BN, dar din păcate refuzaţi şi neadmişi.

Pentru o asemenea intervenţie, se impunea un studiu de impact, avize de la Apele Române, Primăria Feldru şi APM.
Consider ca aceste defrişări neavizate, au adus un mare prejudiciu, habitatului piscicol, faunei cinegetice şi ornitologice. Din păcate situaţia creata periclitează siguranţa comunităţii din localitatea Nepos în zona inundabilă.
Din declaraţiile celor 10 persoane din Nepos am tras câteva concluzii:
 – Administraţia locală din Feldru a refuzat înregistrarea unei sesizări cu privire la defrişarea arborilor şi arbuştilor de aliniament pe malul râului Someşul Mare.
Potrivit aceleaşi surse, se pare că încrengăturile dubioase se văd prea greu din hăţişul administraţiei locale şi oamenii de”curte „ai edilului.
Astăzi într-o intervenţie telefonică pe postul Radio Someş, edilul administraţiei locale Feldru a declarat că situaţia prezentată în presa scrisă cu privire la măcelul copacilor… în zona pe care o păstoreşte, este o dezinformare.
Domnule primar,dezinformat sunteţi dumneavoastră, pentru că imaginile consider că fac cât 1000 de cuvinte.

Vă prezint lista celor care sunt direct afectaţi de „oamenii de curte”ai dumneavoastră: Lup Silvian, Bota Vikent, Urs Valean, Salvan Maria, Login Olga, Bote Medena, Ionaş Veronica
Popitan Maria, Jughin Adrian„, a mai scris ecologistul pe pagina sa de socializare.

 

 

Marius Rus lansează însă şi o acuzaţie foarte gravă la adresa administraţiei din Feldru.
În altă ordine de idei, „pe surse” am mai constatat un lucru, şi anume: faptul că administraţia condusă de dumneavoastră intenţionează să vândă terenul Statului Român, mai exact zona de protecţie a Râului Someşul Mare, care este administrat de Apele Române…. locul unde am constatat măcelul.
În aceste condiţii, Garda de Mediu trebuie să intervină şi să dea soluţia legală„, a scris ecologistul.

Sursa foto: Facebook

 

3 COMENTARII

  1. cine o facut treaba asta sa plateasca prejudici pentru tot satu sipentru toata comuna asta nu se poate padurile se taie se vind pentru iei la un pret de nimic uni se inbogatesc cu bani comunei asstia care fac asa ceva trebuie sa plateasca pagubele facute

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.