Trei hectare de păşune şi 20 de ari de pădure, aflate pe raza comunelor Şieuţ şi Dumitriţa, şi alte 1,5 hectare de păşune alpină şi jneapăn din Munţii Rodnei au fost afectate zilele trecute de incendii.

Potrivit unui comunicat al IPJ BN, poliţiştii au acţionat, joi, pentru stingerea unui incediu de vegetaţie izbucnit în locul numit ,, Recele ” de pe raza localității Șieuț, care s-a extins până la liziera unei păduri de foioase și conifere situată la granița dintre comunele Șieuț și Dumitrița, ce aparține Ocolului Silvic Dealu Negru.
La fața locului s-a deplasat un echipaj de ordine publică, însoțit de un pădurar de la Ocolul Silvic și 10 voluntari, care au localizat și stins incendiul.

Tot joi, o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă din cadrul Secţiei de Pompieri Năsăud a fost solicitată să intervină pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Cepari, comuna Dumitra.

Potrivit ISU BN, pompierii militari au intervenit cu o linie de refulare, în timp ce pompierii voluntari din cadrul S.V.S.U. Dumitra au acţionat cu mijloace de primă intervenţie pentru lichidarea incendiului care se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 1,5 ha. Intervenţia promptă a pompierilor a împiedicat propagarea flăcărilor la o livadă de pomi fructiferi aflată în apropiere. Intervenţia a durat aproximativ 90 de minute.

De trei zile, echipaje ale Gărzii de Intervenţie Sângeorz-Băi şi reprezentanţi ai Ocolului Silvic Feldru se luptă pentru stingerea unui incendiu de păşune alpină şi jneapăn în Parcul Naţional  „Munţii Rodnei”. Flăcările au cuprins circa un hectare şi jumătate de păşune. Potrivit ISU BN, intervenţia este îngreunată din cauza faptului că suprafaţa incendiată este într-o zonă abruptă, iar vântul favorizează propagarea incendiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.