Unul din cazurile pe care Gazeta de Bistriţa le scoate acum la lumină este cu privire la seria de abuzuri comise de Andronesi asupra omului de afaceri Tino Stern, deţinătorul companiei Stern&Co.
Şi în acest caz, executorul Andronesi este în cârdăşie cu avocatul Liviu Olariu jr., însă în gaşcă mai apar trei nume foarte interesante: Naghi Cristian Valer, Ioan Tamaş şi, surpriză!!!, judecătoarea Voichiţa Vrânceanu.
Continuăm să vă prezentăm abuzurile pe care executorul Dorin Valerian Andonesi le-a comis împreună cu gaşca sa asupra omului de afaceri Tino Stern, în încercarea de a punea gheara pe cât mai multe din proprietăţile pe care acesta le deţine.
Deşi datoria lui Stern faţă de Nagi se ridca la 124.000 de euro (din care doar 100.000 euro reprezentau banii împrumutaţi în realitate, 24.000 de euro fiind dobânda pretinsă de Nagi), Andronesi încearcă să vândă bunurile omului de afaceri la preţuri mai mult decât derizorii în raport de valoarea lor de piaţă. Astfel un apartament semifinisat situat în str. Zimbrului a fost evaluat din pix la doar 47.900 lei, adică cu puţin peste 10.000 de euro. În realitate, valoarea apartamentului era de aproximativ 154.000 de lei, adică 35.000 de euro. Şi asta fiindcă Andronesi a forţat mâna evaluatorului pe care practic l-a împiedicat să meargă să vadă cum arată apartamentul în realitate.
Instanţa i-a deschis lui Andronesi calea abuzurilor
Andronesi a cerut instanţei încuviinţarea executării silite a SC Reinwestfahlen SRL, care are calitate de debitor garant ipotecar pentru SC Stern& Co, pe data de 9 mai 2014, iar câteva zile mai târziu, mai precis pe 13 mai, instanţa a admis cererea.
În decizia pronunţată de judecătoarea Ordog Gabriela, apare însă un element extrem de ciudat şi în acelaşi timp foarte important pentru Andronesi, care de fapt îi deschide calea abuzurilor asupra lui Stern.
Astfel, instanţa a încuviinţat „executarea silită a PATRIMONIULUI DEBITORILOR Reinewestfahlen SRL, Stern Herman Georg, SC Stern&Co SRL, în baza contractului de împrumut autentificat (…) pentru suma de 124.000 de euro”.
Mai pe româneşte spus, lui Andronesi i-a fost deschisă calea de a pune mâna pe patrimoniile celor două companii, astfel că nimic nu l-a oprit în a subevalua valoarea bunurilor. Cât mai multe vândute la un preţ mai mic, cu atât mai bine, în condiţiile în care aşa cum a arătat Gazeta de Bistriţa şi în alte materiale care fac referire la executorul Andronesi, acesta are o reţea bine pusă la punct când vine vorba de a vinde bunuri executate prin licitaţie.
De aici încolo, problema a intrat pe mâinile judecătoarei Voichiţa Vrânceanu, o parte din aspecte fiind prezentate în numărul trecut al publicaţiei noastre.
Judecătoarea Moldovan suspendă executarea
După ce judecătoarea Voichiţa Vrânceanu a admis cererea lui Nagi Cristian, cere formulată prin avocatul său Liviu Olariu, de a numi un curator special pentru patrimoniul ce aparţinea SC Reinwestfahlen SRL şi lui Georg Herman Stern, care decedase înainte de a fi demarată executarea silită, avocaţii lui Tino Stern formulează o nouă acţiune în instanţă şi cer suspendarea executării silite.
Cauza a fost judecată de data aceasta de judecătoarea Nicoleta Laura Moldovan, care îi admite cererea lui Tino Stern şi suspendă executarea silită. Motivul care a stat la baza deciziei judecătoarei a fost chiar preţul derizoriu cu care Andronesi a intenţionat să vândă apartamentul.
„Raportat la motivul invocat de contestatoare vizând preţul derizoriu la acare a pornit licitaţia publică imobiliară în dosarul execuţional (…) şi la faptul că s-a aflat în imposibilitate de a contesta acest preţ stabilit prin expertiza tehnică efectuată de expertul Pavelea Ieronim (…), instanţa consideră întemeiată cererea de suspendare a executării silite până la soluţionarea definitivă a prezentei contestaţii la executare”, arată judecătoarea Moldovan în motivare, precizând totodată că „scopul executării silite este obţinerea unui preţ real, în vederea acoperirii pe cât posibil a întregii creanţe a creditorului”.
Vrânceanu nu ţine cont de suspendarea executării! Tertipurile lui Olariu jr.&CO
Judecătoarea Moldovan a pronunţat sentinţa pe 8 august 2014. Cu toate acestea în celălalt dosar în care Stern a contestat executarea silită, dosar judecat de Voichiţa Vrâncean nu se ţine cont de acest lucru, se ajunge chiar la conexarea dosarelor, iar pe 19 decembrie, judecătoarea respinge contestaţia formulată de Stern. Cum lucrurile erau destul de complicate din cauza decizie pronunţată în favoarea lui Stern de judecătoarea Moldovan în ceea ce priveşte suspendarea la executare, Nagi, prin avocatul Liviu Olariu evident, cere o lămurire a dispozitivului deciziei respective. Însă în afara termenului. Cum i se respinge această cerere, pe data de 16 februarie 2015, practic la două luni după ce judecătoarea Vrâncean trântise contestaţia la executarea silită formulată de Stern, Nagi declară apel la Tribunalul Bistriţa.
Apelul este judecat de magistratul Florin Marica, care avea să le producă o surpriză total neplăcută lui Nagi, avocatului Olariu şi executorului Andronesi.
Astfel, Tribunalul a constatat că încheierea vizată de cerere de lămurire a dispozitivului este limpede de conţinut, fiind în deplin acord cu textul de lege aşezat la fundamentul soluţiei adoptate şi prin urmare a respins ca nefondat apelul formulat de Nagi.
Judecătoarea Vrânceanu, la un pas de excludere din magistratură! Ca să scape, s-a pensionat… temporar
Voichiţa Vrânceanu a mai fost „eroina” unor articole publicate anul trecut de Gazeta de Bistriţa, în care a fost expus cazul unei timişorence originară din Bistriţa-Năsăud care, nemulţumită de modul în care judecătoarea a soluţionat un dosar civil fără să ţină cont de probele depuse, a reclamat-o la Parchet.
Însă timişoreanca mai avusese o experienţă nefericită cu judecătoarea Vrânceanu, câţiva ani mai devreme, pe aceeaşi speţă, motiv pentru care în 2009 o reclamase pe aceasta la Consiliul Superior al Magistraturii.
În urma sesizării, Vrânceanu se pensionează subit la cerere, în octombrie 2009, şi scapă astfel de o posibilă sancţiune a CSM. După ce s-au liniştit apele, după un an de stat în pensie, Voichiţa Vrânceanu solicită CSM să îi aprobe reintrarea în magistratură şi drept urmare în octombrie 2010 revine pe poziţii după ce preşedintele Traian Băsescu semnează decretul de reîncadrare.
Potrivit zvonurilor, revenirea judecătoarei Vrânceanu s-ar fi datorat fondurilor financiare insuficiente, mai pe româneşte nu îi ajungea pensia de magistrat, ca să îşi plătească ratele unui credit bancar. Credit care de altfel figurează în declaraţia de avere a acesteia din 2009, în valoare de 50.000 de euro. În anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, adică în 2008, judecătoarea Vrânceanu a încasat un salariu de 116.801 lei, adică în medie 9.700 lei lunar.
Însă din declaraţia de avere completată în 2011, după ce a revenit din pensie, reiese că în anul anterior, Voichiţa Vrânceanu încasase 49.600 lei din pensie, plus încă 40.663 lei îndemnizaţie şi drepturi salariale.
Până anul trecut, judecătoarea a mai contractat alte trei credite. Astfel, în 2011, Vrânceanu a împrumutat de la Raiffeisen 50.086 lei, sumă pe care trebuie să o restituie până în 2021. În 2012 apare un nou împrumut, de la Banca Coop Antic Bistriţa, în valoare de– 19.900 lei, iar de la CAR Justiţia – 10.000 lei.
În ultima declaraţie de avere completată în 2015, judecătoarea Voichiţa Vrânceanu consemnează însă un împrumut de la CAR, de data aceasta în valoare de 16.000 lei, cel din 2012 dispărând, fiind probabil achitat între timp.
Conform documentului citat, Vrânceanu a încasat în anul anterior fiscal un salariu de 243.307, în care judecătoarea precizează că sunt incluse şi drepturi salariale restante conform unei sentinţe civile. Drepturi salariale încasase îi în 2013, însă atunci veniturile i-au fost cu circa 0 sută de mii de lei mai mici, fiindcă salariul anual s-a ridicat la 116.137 lei.
Până să revină în magistratură, Voichiţa Vrânceanu a încercat să intre şi în avocatură, conform unui extras-proces verbal dintr-o şedinţă a Consiliului Baroului Bistriţa-Năsăud, din septembrie 2010, numai aprobarea pentru reîncadrare a primit-o se pare mai repede şi aştepta doar semnarea decretului de către preşedintele României de atunci, Traian Băsescu.
Doamna Llana Muresan,daca nici numele nu-l stii scrie corect,ce asteptari sa mai avem de la dumneata.Te-ai gandit vreodata daca ceea ce scrii aici are macar un dram de adevar?Nu cred.Ca la ce ziaristi „bantuie”prin presa noastra…halal.Iar daca va da cineva in judecata,ce faceti?O sa-i cereti bani la Stern,Beethoven,Mozzart sau alti cetateni,cu alte origini?Vai,vai… .Oricum,bunul simt e demult uitat pe aceste „meleaguri”ale presei.
Sunt de notorietate ”legaturile” dintre ANDRONESI si anumiti judecatori (Vranceanu fiind judecatorul de casa). E de neinteles cum factorii care au posibilitati de supraveghere, lasa o asfel de tagma sa-si infunde in buzunare averile altora, castigate cu truda. Ciudat totusi, se vorbeste de Andronesi si conexiunile acestuia nu numai in Bistrita, ci si in Cluj (atentie!), si totusi omul face ce vrea. Sa fie oare ”acoperit”? Sau poate ca e adevarat ce spun colegii din Cluj, ca nici macar plangere nu mai poti face impotriva lui Andronesi ca in minutul urmator acesta e informat tocmai de cei care ar tebui sa-l traga la raspundere. Biata Romanie …cei care ar trebui sa auda, au castile pe urechi si atat. Scrie Liana, scrie! Poate totusi candva…se vor gasi si judecatori care sa dea cu sentintele dnei Vranceanu de pamant, franand astfel abuzurile, altfel va lua ”credite” in continuare…tot mai multe si tot mai mari!
Sunt de notorietate ”legaturile” dintre ANDRONESI si anumiti judecatori (Vranceanu fiind judecatorul de casa). E de neinteles cum factorii care au posibilitati de supraveghere, lasa o asfel de tagma sa-si infunde in buzunare averile altora, castigate cu truda. Ciudat totusi, se vorbeste de Andronesi si conexiunile acestuia nu numai in Bistrita, ci si in Cluj (atentie!), si totusi omul face ce vrea. Sa fie oare ”acoperit”? Sau poate ca e adevarat ce spun colegii din Cluj, ca nici macar plangere nu mai poti face impotriva lui Andronesi ca in minutul urmator acesta e informat tocmai de cei care ar tebui sa-l traga la raspundere. Biata Romanie …cei care ar trebui sa auda, au castile pe urechi si atat. Scrie Liana, scrie! Poate totusi candva…se vor gasi si judecatori care sa dea cu sentintele dnei Vranceanu de pamant, franand astfel abuzurile, altfel va lua ”credite” in continuare…tot mai multe si tot mai mari!
Răspundeți