Primăria oraşului Năsăud a câştigat proiectul de înfrăţire “Bridges Over The Balkans” (Poduri peste Balcani) în cadrul programului “Europa pentru Cetăţeni”, Acţiunea 1 – Cetăţeni Activi pentru Europa, Masura 1 – Înfrăţirea între oraşe, Sub-măsura 1.1- Întâlnirea cetăţenilor, în valoare de 11.000 de euro, finanţat din fonduri europene. 

Scopul proiectului este acela de a semna parteneriatul de înfrăţire între  oraşul Năsăud (România) şi municipiul Kavadarci (Macedonia).

 

Oficialităţile celor două oraşe au avut până acum numeroase întâlniri în cadrul proiectului  "Adevărul din spatele unui zâmbet", iar în luna februarie anul acesta administraţiile locale din Năsăud şi Kavardaci au semnat o înţelegere de colaborare. 

La data de 1 iunie 2012,  Primăria oraşului Năsăud a depus proiectul de înfrăţire între Năsăud şi Kavadarci. Proiectul a fost declarat eligibil, urmând ca în  toamna acestui an să implementat. Domeniile de colaborare stabilite sunt turismul,  administraţia publică locală, tineret, sport cultură,  relaţii economice si  agricultură.

Bugetul aprobat de Comisia Europeană pentru acest proiect este de 11.000 Euro.

În perioada 8-18 Octombrie 2011 va sosi în oraşul Năsăud o delegaţie oficială de 41 de persoane din Kavadarci, Macedonia, în fruntea căreia va fi Aleksandar Panov, primarul oraşului macedonean, în vederea semnării  jurământului de înfrăţire. Ceremonia va avea loc în data de 13 octombrie 2012, ora 12.00, în sala mare de şedinţe a Primăriei oraşului Năsăud.

În cele unsprezece zile de şedere a delegaţiei mqacedonene în Năsăud se vor desfăşura numeroase ateliere de lucru pe diverse teme europene de  mare importanţă pentru cele două oraşe.

   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.