Comisia Europeană consemnează, în raportul tehnic MCV, faptul că inconsecvenţa şi lipsa de predictibilitate în jurisprudenţa instanţelor constituie o preocupare majoră pentru comunitatea de afaceri şi pentru societate în general, iar activitatea ICCJ va fi crucială în unificarea jurisprudenţei, informează Mediafax.

Raportul Comisiei Europene se referă la unificarea jurisprudenţei în România, arătând că la momentul aderării ţării noastre la Uniunea Europeană o vulnerabilitate persistentă identificată a fost inconsecvenţa în interpretarea şi aplicarea legii.

Potrivit Mediafax, raportul tehnic, care urmează să fie dezbătut şi aprobat miercuri de Comisia Europeană, arată că de la aderare, prin reformele legislative importante adoptate, s-a tot încercat consolidarea mecanismelor de unificare a jurisprudenţei.
CE consemnează faptul că noile prevederi aduse de Legea Micii reforme au fost bine primite de către practicieni şi au condus la îmbunătăţiri reale în ceea ce priveşte eficienţa în rezolvarea cazurilor. Cu toate acestea, numărul total de apeluri rezolvate prin acest mecanism rămâne mic, rămânând sub semnul întrebării cât de mult contribuie la rezolvarea problemelor de inconsecvenţă jurisprudenţială, mai notează Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.