În perioada 6-8 iulie 2012 garnizoana Bistriţa găzduieşte cea de-a III- a ediţie a Festivalului cântecului şi dansului popular al Cercurilor militare din Ministerul Apărării Naţionale, “La Oglindă”.

Vineri, 6 iulie, începând cu orele 14.00 se vor desfăşura spectacole folclorice simultane susţinute de formaţiile cercurilor militare participante la festival în garnizoanele Bistriţa, Prundu-Bârgăului, Dej şi Cluj.

Între orele 19.00-20.30, în Sala Mare a Cercului Militar din Bistriţa, Ansamblul folcloric “Doinita” va susţine un spectacol folcloric, seara încheindu-se cu un spectacol rock susţinut de formaţii rock din Bistriţa şi de la Cercul Militar Bârlad.

Deschiderea oficială a manifestărilor organizate de Cercul Militar Bistriţa va avea loc sâmbătă, 7 iulie orele 11.00 pe pietonalul “Liviu Rebreanu” din municipiul Bistriţa.

La festival vor participa un număr de 11 cercuri militare cu un număr total de peste 110 de tineri artişti, solişti de muzică populară, invitaţi.

Între orele 11.00-13.00 în aceeaşi locaţie, va avea loc parada portului popular al formaţiilor artistice prezente la festival, urmată de gala folclorului românesc, între orele 18.00-21.30 unde vor participa membrii cercurilor militare din Ministerul Apărării Naţionale alături de solişti invitaţi, respectiv Simona Pop Labiş, Nicuşor Andrei, Marcel Avram, Nicolae Vicol şi Cornelia Ardelean Archiudean.

După decernarea diplomelor de excelenţă participanţilor, seara se va încheia cu un foc de tabără şi dans în grădina de vară a Cercului Militar Bistriţa.

Duminică, 8 iulie, între orele 09.00-18.00, participanţii la festival vor avea oportunitatea de a vizita obiectivele aparţinând patrimoniului cultural-istoric al judeţului Bistriţa-Năsăud.

De asemenea, vineri, 06 iulie 2012, începând cu orele 15.00, în Piaţa Petru Rareş din municipiul Bistriţa va avea loc festivitatea de premiere şi ceremonia de închidere a Competiţiilor sportive şi aplicativ-militare de vară pentru unităţile de instrucţie, faza pe Ministerul Apărării Naţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.