Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat sâmbătă, la Slatina, că va emite un ordin prin care, începând de marţi, 10 februarie, toţi pacienţii care au cod roşu de urgenţă se vor interna în spital.

Aceasta a adăugat că se va face şi o instruire cu toţi şefii de unităţi primiri urgenţe (UPU) din ţară astfel încât să se înţeleagă menirea actului normativ privind triajul pacienţilor şi clasificarea urgenţelor pe coduri de culori.
Potrivit NewsIn, referindu-se la problema locurilor în spital, ministrul Sănătăţii a enunţat ideea creării unui staţionar la UPU, astfel încât să existe paturi disponibile pentru ca pacienţii să poată să fie internaţi imediat.
De asemenea, Ion Bazaxc a propus reducerea perioadei de gardă la 12 ore.
Ministrul Sănătăţii a aprobat recent Protocolul naţional de triaj al pacienţilor în caz de urgenţă, care stabileşte regulile de triaj ale cazurilor de urgenţă care se prezintă în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), astfel încât prioritatea consultării să revină întotdeauna persoanelor aflate în starea cea mai gravă.
Potrivit protocolului, cazurile se pot clasifica în cinci categorii, de la Cod Roşu, ce înseamna pacient în stare extrem de gravă, ce trebuie consultat imediat, până la Cod Alb, ce prevede ca pacientul să fie consultat în maximum 120 minute. Codurile intermediare sunt: Galben, ce prevede ca pacientul să fie consultat în maximum 10 minute, Verde, timp maxim de aşteptare – 30 min, şi Albastru, timp maxim de aşteptare – 60 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.