Propunerea legislativă prin care se interzice total fumatul în spațiile publice a fost adoptată, miercuri, de plenul Senatului. Legea urmează să ajungă la Camera Deputaților, care este forul decizional, potrivit Mediafax.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun a fost votată de senatori cu 86 de voturi „pentru”, 8 abţineri şi 30 de voturi „împotrivă”.

Propunerea legislativă pentru interzicerea fumatului în spaţiile publice a mai fost pe ordinea de zi a plenului Senatului pe 18 februarie, când, la propunerea senatorului Dumitru Pelican, liderul grupului senatorilor liberal-conservatori, actul normativ a fost retrimis la Comisia pentru sănătate pentru a fi modificat, în sensul reglementării posibilităţii ca în instituţiile publice să poată fi amenajate, totuşi, nişte spaţii speciale pentru fumat.

Comisia de sănătate a decis însă păstrarea proiectului fără amendamente, în sensul interzicerii totale a fumatului în spaţiile publice.

Potrivit propunerii legislative, se interzice complet fumatul în spaţiul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, ale instituţiilor şi unităţilor de învăţământ, precum şi în unităţile sanitare de stat şi private.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.