Profesorul Florin I.Bojor a remis o scrisoare deschisă către Consiliul Local al municipiului Bistrița, prin care le propune consilierilor deschiderea unui centru civic al Rockului la Bistrița.

”Stimați consilieri din toate partidele politice,

Sunt prof. Florin I. Bojor și vă scriu cu rugămintea de a hotărâ și bugeta deschiderea Centrului Civic al Rockului la Bistrița. După tragedia din Clubul Colectiv, mai mulți tineri care încă nu au dreptul de vot au întrebat la manifestațiile societății civile din spațiul public bistrițean: ”De ce noi iubitorii de muzică rock trebuie să ne întâlnim în beciuri, hale industriale pentru a asculta muzica care ne place?”.

Fiind prezent la aceste proteste civice din ultimele zile, în calitate de simplu cetățean vin înaintea domniilor voastre cu solicitarea ca Primăria municipiului Bistrița prin hotărârea și votul Consiliului Local să deschidă un astfel de centru civic al rockului.

Ce este un centru civic al Rockului?

Iubitorii de muzică folclorică și clasică au asigurate de către municipalitate spații decente unde să se manifeste, însă iubitorii de muzică rock nu se bucură momentan de acest lucru. Deși există un festival anual de muzică rock la Bistrița, totuși e nevoie ca administrația locală să le ofere și lor un spațiu deschis publicului: un centru civic al rockului. Adică, un spațiu decent, sigur, în centrul orașului, dotat cu mobilier adecvat, aparatură audio și video, cu postere, cu o mică scenă, cu toaletă, cu un buget pentru activități culturale și cu responsabili iubitori ai muzicii rock, care să țină deschisă publicului locația.

De asemenea, vin cu rugămintea să vegheați ca această inițiativă civică să nu se transforme într-o spălare de bani cu proiecte și contracte supraevaluate!

Personal sunt un iubitor al muzicii bisericești, însă acest lucru nu mă face opac, intolerant față de alte genuri și manifestări culturale. Dacă este democrație în gestionarea banilor publici, atunci și iubitorii de muzică rock au acest drept, după crezul mitropolitului Transilvaniei, Sf. Andrei Şaguna: ”La libertate prin cultură!”

Vă mulțumesc frumos!”, a scris Bojor, către consilierii locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.