Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a decis astăzi să-l rețină pentru 24 de ore pe angajatul firmei care a furnizat artificiile care au produs incendiul tragic din clubul Colectiv, în data de 30 octombrie.

Bărbatul s-a ocupat de administrarea acestor artificii în timpul concertului.

În fața procurorilor s-au prezentat astăzi la audieri mai multe persoane, printre care și administratorul acestei societăți comerciale care furnizează materiale pirotehnice, Diana Ioana Niță.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, show-ul pirotehnic a fost asigurat de un artificier autorizat, Marian Moise, în vârstă de 31 de ani.

Anchetatorii suspectează că incendiul s-a produs pentru că artificiile nu ar fi fost puse la distanţa potrivită faţă de structurile inflamabile din zona în care a fost organizat spectacolul.

Potrivit cercetărilor făcute până în prezent, pentru artificiile folosite vineri seară în Clubul Colectiv nu era necesară autorizaţie de la ISU, întrucât acestea făceau parte din clasele I şi II, care pot fi folosite în interior.

Potrivit unor informaţii ale anchetatorilor, Golden Ideas Fireworks Artists din Bucureşti este firma care a asigurat artificiile pentru spectacolul pirotehnic din clubul Colectiv, informează o televiziune națională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.