Procurorii DIICOT fac, miercuri, percheziţii la Tribunalul Caraş-Severin, în biroul unui judecător suspectat că a primit 80.000 de euro pentru a admite cererile de intrare în faliment formulate de două societăţi comerciale. În acelaşi dosar este vizat, printre alţii, şi un lichidator judiciar.
Grupul infracţional vizat de anchetatori este suspectat de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.
„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începînd cu anul 2009 a fost constituit un grup infracţional organizat sprijinit de către un magistrat judecător care, fiind investit cu soluţionarea unor dosare privind insolvenţa unor societăţi comerciale, a pretins şi primit suma totală de 80.000 euro de la două persoane, cu scopul de a admite cererile de intrare în faliment a respectivelor societăţi”, se arată într-un comunicat al DIICOT.
Potrivit stiripesurse.ro, magistratul vizat de DIICOT ar fi Nicuşor Maldea, preşedintele secţiei contencios de la Tribunalul Caraş-Severin.
Judecătorul nu a acţionat singur ci ajutat de un lichidator judiciar.
„După intrarea în faliment, unul dintre membrii grupului infracţional, având calitatea de lichidator judiciar, a procedat la vânzarea bunurilor acestor societăţi in faliment, la preţuri subevaluate, către alte societăţi controlate de către membrii grupului, societăţi care, la rândul lor, au valorificat bunurile respective către terţi la o valoare mult mare”, mai arată DIICOT.
Prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de aproximativ 6 milioane lei.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală efectueaza o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Reșița.