Grecii se tem sa nu ajunga ca noi

Incertitudinea politică extremă, corupţia "în floare", cozile la cantinele sociale şi nevoia de ajutor din partea organizaţiilor nonguvernamentale, caracteristice statelor în dezvoltare, îi sperie pe greci că ţara ar putea pierde progresele înregistrate în ultimele decenii.

"Trecem de la o ţară occidentală la o ţară săracă. Sunt îngrijorat că va fi ca în România lui Ceauşescu la începutul anilor "90", a declarat pentru CNBC directorul organizaţiei internaţionale de caritate SOS Satele Copiilor, George Protopapas.

Ceea ce separă, însă, Grecia de ţările aflate în dezvoltare este clasa de mijloc, extinsă şi bine educată, precum şi identificarea culturală cu Vestul.

Grecia, cu amestecul său straniu de capitalism şi socialism, a fost întotdeauna una dintre cele mai slab dezvoltate ţări din UE. Există multe opinii că nu ar fi trebuit primită în zona euro de la început, potrivit CNBC.

1 COMENTARIU

  1. aveti mare dreptate,singurul lucru care conteaza este cel legat6 de cat de multe afise ai lipit in campania electorala si nu de competente ,dovada si ceea ce s-a intamplat cu toti cei care au fost inlocuiti de obergrupestrumenfurer todea ,nu scriu cu litera mare ca nu merita,.
    Lasati ca nu mor caii cand vor boii

  2. aveti mare dreptate,singurul lucru care conteaza este cel legat6 de cat de multe afise ai lipit in campania electorala si nu de competente ,dovada si ceea ce s-a intamplat cu toti cei care au fost inlocuiti de obergrupestrumenfurer todea ,nu scriu cu litera mare ca nu merita,.
    Lasati ca nu mor caii cand vor boii

  3. Doamna Pana, poate ne spuneti ce relatii de rudenie aveti cu inv. Smaranda Florean! Dar cu viitorul inspector de istorie – geografie? Chiar vreti numai neamuri pe posturi in ISJ? Lasati – o pe Smaranda la post! Era invatatoare buna si apreciata! Ca inspector a dezamagit. Si mai am o necunoscuta: noul director de la Lechinta, nu este membru PSD? Sa va fie rusine, ca mai si atacati in presa! Pe cine mai prostiti!
    Domnule Gherman, fruntea sus! Bine ca ati iesit din mocirla, in care ISJ – PSD, impinge scoala din judet! In loc sa faca politica omeniei, a scolii si a bunului simt, Todea, a devenit cea mai devotata aplicanta a politicii PSD? Cand infiintati, doamnelor, Asociatiile profesorilor PSD? Sau ele exista din 2004 si trebuie sa le activati! Sa va ierte Dumnezeu! pentru toate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.