Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat şase tractoare în valoare de aproximativ 180.000 de euro, care au fost furate de pe un şantier din Franţa, pe care doi români încercau să le introducă în România, prin punctul de frontieră Borş.

 

Cei doi români, Vasile S. şi Petru N., s-au prezentat în punctul de frontieră cu două automarfare, care transportau, conform documentelor de însoţire, utilaje agriocole din Fraţa pentru o firmă din Cluj. Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor de însoţire, motiv pentru care au făcut un control amănunţit asupra utilajelor agricole, confruntând seriile tractoarelor cu cele înscrise în documentele de însoţire a mărfii. Astfel, aceştia au descoperit că tractoarele sunt reclamate ca fiind furate de pe un şantier, din Franţa, în urmă cu câteva săptămâni.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele celor doi români actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru complicitate la furt calificat, chiar dacă aceştia au declarat că nu erau înştiinţaţi că tractoarele erau furate, că ei sunt doar angajaţi pentru a le transporta la destinatar, o firmă din judeţul Cluj. 

 

Delia Hriţuleac

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.