Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean a primit luni 11.06.2012 o delegaţie condusă de Francois Falletti, Procuror General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Paris. Din delegaţie au făcut parte Daniel Lecrubier, avocat general la Curtea de Apel din Paris, Sylvian Barbier Sainte Marie, vice-procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din Paris şi Frederic Teillet, magistrat de legătură pentru România. A participat şi ambasadorul Franţei la Bucureşti, Philipe Gustin.
La întâlnire a fost prezent şi Procurorul General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, Luminiţa Palade.
Ministrul Justiţiei a subliniat existenţa unei excelente colaborări judiciare franco-române, cooperare care a avut rezultate pozitive în ultima vreme.
Titus Corlăţean a amintit evoluţiile legislative recente din România în direcţia combaterii criminalităţii organizate, cu accent pe adoptarea legislaţiei referitoare la confiscarea extinsă a bunurilor provenite din activităţi ilicite.
Au fost abordate şi chestiuni legate de confiscarea bunurilor provenite din infracţiuni comise pe teritoriul altui stat, precum şi activitatea foarte utilă a magistraţilor de legătură din cele două ţări.
Ministrul Justiţiei a reafirmat voinţa noului Guvern de la Bucureşti de a continua cooperarea cu autorităţile franceze în spiritul bunei colaborări care a marcat tradiţionalele relaţii de prietenie dintre Franţa şi România, spirit care poate duce la depăşirea crizei care a marcat relaţia franco-română în ultimii ani.
Titus Corlăţean şi-a exprimat speranţa că Franţa va sprijini eforturile României de aderare la Spaţiul Schengen în luna septembrie a acestui an.
Francois Falletti a mulţumit pentru activitatea pozitivă a grupului de lucru franco-român în domeniul combaterii criminalităţii organizate şi în special în combaterea exploatării minorilor de origine română implicaţi în acţiuni infracţionale pe teritoriul Franţei. Dl. Falletti şi-a exprimat speranţa în continuarea bunei cooperări franco-române în combaterea reţelelor de criminalitate organizată transfrontalieră, în special în domeniul traficului de persoane, al prostituţiei şi al spălării banilor proveniţi din activităţi de crimă organizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.