Conform Optimal Media, Ioan Rus a schimbat toata conducerea Directiei de Informare si Relatii Publice din cadrul MAI
Printr-un ordin semnat de clujeanul Ioan Rus, noul sef al comunicarii Internelor este comisarul sef Andra Chesaru, pana in acest moment responsabil cu comunicarea publica din cadrul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna. Anterior, Chesaru a mai detinut functii similare in cadrul Redactiei Radio a MAI (1998 – 2001), DIRP (2001 – 2005), la Agentia Nationala Antidrog (2005), Directia Generala Anticoruptie (2005-2010)  si, de circa un an, la DGIPI (din 2010).
Prin acelasi ordin al ministrului Ioan Rus, adjunct al directorului DIRP va fi comisarul sef Alin Avram, provenit din randul comunicatorilor Jandarmeriei Romane.
Prin aceste numiri inceteaza o situatie la limita legii, reprezentata de mentinerea vreme de peste doi ani in functia de sef al DIRP a inspectorului Alina Ienciu, care a beneficiat de patru imputerniciri in functie, desi ordinul ministrului prevede posibilitatea exercitarii a numai doua astfel de mandate de cate sase luni. Prin acelasi ordin a incetat si mandatul celui mai longeviv cadru de conducere din conducerea DIRP, comisarul sef Stefan Mirica, aflat in functii de conducere sau in proximitatea directorilor directiei inca din anul 1996, din timpul primului mandat al colonelului Vasile Vasilescu.
Prin numirea la conducerea DIRP a unui ofiter cu experianta in domeniu inceteaza o serie de experimente nefericite incepute din vremea ministrului Vasile Blaga, cel care l-a numit in 2005 in functia de sef de directie pe neexperimentatul jurnalist de la Adevarul, Dan Carbunaru (in probleme de comunciare publica). La vremea respectiva, ziarul Gardianul titra ca Blaga a dat 8 derogari pentru ca protejatul sau sa poata ocupa aceasta functie.
La fel de neinspirate s-au dovedit si numirile ulterioare facute de Cristian David (Luiza Coman) si din nou Vasile Blaga, cel care a adus-o in functie de sef de directie pe Alina Ienciu, care in numai un an de zile a ajuns de la gradul de subofiter in functia de sef de directie. Cel care a stat in spatele acestei promovari fulminante, care a socat pe toata lumea din interiorul sistemului, a fost chestorul Dan Valentin Fatuloiu.
Inainte de numirea Guvernului Victor Ponta, posturile de sef de directie si adjunct sef de directie erau scoase la concurs, pentru ele inscriindu-se comisarul sef Catalin Tone (seful Serviciului Antidrog Bucuresti), pentru functia de sef al DIRP, iar pentru functia de adjunct sef directie s-au inscris la concurs comisarul sef Stefan Mirica si comisarul sef Mircea Stoian, actualul redactor sef la Revistei Pentru Patrie. La vremea respectiva concursurile au fost amanate sine die, iar in cele din urma anulate, noii titulari fiind numiti prin decizii ale conducerii ministerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.