În timp ce conducea un autoturism pe DN 17, pe raza oraşului Beclean, deplasându-se în direcţia Dej-Bistriţa, a surprins şi accidentat un bărbat, de 48 de ani, din comuna Nimigea, care s-a angajat în traversarea străzii, fără să se asigure, prin spatele unui autoturism care staţiona.

Șoferul are vârsta de 38 de ani și este din județul Maramureș.

„Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv”, informerază IPJ BN.

Cercetările sunt continuate de către Poliţia oraş Beclean în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărior în care s-a produs accidentul.

Pentru prevenirea implicării pietonilor în accidente de circulaţie, poliţia recomandă:

„-Circulaţi numai pe trotuare!
-Nu traversaţi drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate cu indicatoare sau marcaje rutiere şi numai după ce v-aţi asigurat temeinic, iar la trecerile semaforizate, numai la semnalul luminos de culoare verde!
-Nu vă angajaţi în traversarea străzilor în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii!
-Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasaţi-vă doar pe partea stângă a drumurilor şi cât mai aproape de marginea acestora;
-După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, folosiţi îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.