SC Vitalia Servicii pentru Mediu a solicitat majorarea tarifelor motivând cererea prin creșterea costurilor de depozitare și operare, a salariilor, cheltuielilor și chiriilor.

Noile tarife potrivit A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud sunt:
Tarif 1 – mediul urban – persoane fizice, inclusiv asociații de locatari/proprietari – 6,82 lei/pers./luna (TVA inclus)

Tarif 2 – mediul rural – persoane fizice, inclusiv asociații de locatari/proprietari – 2,95 lei/pers./luna (TVA inclus)

Tarif 3 – Agenți economici/Instituții publice – 256,46 lei/tona (fara TVA)

Celelalte tarife practicate de Operator rămân neschimbate, respectiv:

Tarif 4 – colectare, transport, depozitare deșeuri rezultate din activități de construcții și demolări – persoane fizice, inclusiv asociații de locatari/proprietari: 29,59 lei/tona (TVA inclus)

Tarif 5 – colectare, transport, depozitare deșeuri rezultate din activități de construcții și demolări – agenți economici și instituții publice: 29,59 lei/tona (TVA inclus)

Tarif 6 – colectare, transport, depozitare și valorificare deșeuri voluminoase – persoane fizice, inclusiv asociații de locatari/proprietari: 34,24 lei/tona (TVA inclus)

Tarif 7 – colectare, transport, depozitare și valorificare deșeuri voluminoase și DEEE – agenți economici și instituții publice: 34,24 lei/tona (TVA inclus).

Modificarea tarifelor poate fi făcută doar prin hotărâre a Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară, formată din 63 de unități administrative, mai exact primăriile și consiliul judetean. Majorarea prețurilor a fost votata cu 28 de voturi pentru, 18 impotriva si 2 abtineri.
Hotărârea a fost luată în cadrul Adunării Generale de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrală a Deșeurilor .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.