Ceremonia de plecare în misiune a militarilor Batalionul 811 Infanterie Protecţia Forţei „Dragonii Transilvani” a avut loc la data de 30 iulie, în piaţa Bobîlna din centrul municipiului Dej.

„După acordarea onorului Ministrului Apărării Naţionale, domnul Mircea Duşa, s-a intonat vocal imnul naţional de către toţi militarii participanţi la activitate. În continuare s-a dat citire Ordinului de misiune, s-a desfăşurat apelul solemn, a fost oficiat serviciul religios şi au fost rostite alocuţiuni de către comandantul batalionului, locotenent colonel Adrian-Nicolae Costaru, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi de către domnul Mircea Duşa”, informează Locotenent-colonelul Florin Apăfăian.

Comandantul batalionul a transmis la finalul discursului său mulţumiri familiilor militarilor, pentru întreg sprijinul acordat, exprimându-şi în acelaşi timp convingerea că şi pe timpul misiunii va fi la fel. Locotenent colonelul Adrian-Nicolae Costaru a subliniat că va face tot ce-i stă în putinţă pentru ca peste mai bine de şase luni să raportăm cu toţii „Misiune Îndeplinită.”
Ceremonia s-a încheiat cu defilarea batalionului urmată de declaraţii de presă ale reprezentanţilor Ministerului Apărării Naţionale.
Militarii dejeni vor fi dislocaţi în Teatrul de Operaţii Afganistan începând cu 12 august a.c., în Baza Aeriană Kandahar unde vor executa pentru o perioadă de aproximativ 6 luni misiuni specifice.

„Urăm pe această cale “DRAGONILOR TRANSILVANI” mult success în misiunea pe care o au de îndeplinit și îi așteptăm pe toți sănătoși acasă!” a mai adăugat Florin Apăfăian.

DSC_0430 DSC_0435 DSC_0440 DSC_0458 DSC_0460 DSC_0477 DSC_0478 DSC_0488 DSC_0495 DSC_0501

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.