Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud desfăşoară, în calitate de partener, proiectul „Cooperare pentru o mai bună orientare profesională”.
Acesta este finanţat în cadrul Programului de Învăţare pe tot parcursul vieţii, programul sectorial „Leonardo da Vinci, Transfer de Inovaţie”.
Proiectul reuneşte parteneri din cinci ţări (România cu judeţele Bistriţa-Năsud şi Arad, Franţa, Elveţia, Letonia, Olanda), sub coordonarea Italiei, având un buget de 399 704 euro.
„Porneşte de la dificultatea tinerilor de a-şi găsi un loc de muncă şi are ca obiectiv îmbunătățirea motivației elevilor, implicarea lor activă în procesul decizional al clasei, precum şi îmbunătățirea cunoștințelor despre viitoarea profesie.
Una dintre activităţile principale a fost transferarea unei metode inovative de consiliere pentru carieră, bazată pe abordare participativă, folosirea creativităţii şi utilizarea TIC. Astfel, liceeni din toate ţările participante au fost invitaţi la concursul internaţional de video şi prezentări animate Paşi spre viitorul meu, desfăşurat anual, începând cu 2014. Filmele realizate de elevi sunt disponibile pe site-ul proiectului, https://www.goodguidanceplus.eu/index.php/home-ro”,se arată într-un comunicat remis redacţiei.
La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, proiectul se adresează elevilor de la profilul tehnologic şi economic, de la următoarele licee:
1. Colegiul Tehnic „Infoel” Bistrița
2. Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” Bistrița
3. Liceul Tehnologic Agricol Bistrița
4. Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița
5. Liceul Tehnologic Forestier Bistrița
6. Colegiul Silvic „Transilvania” Năsăud
7. Colegiul Economic Năsăud
8. Liceul Tehnologic Agricol Beclean
9. Colegiul Național „Andrei Mureșanu”
10. Liceul Tehnologic Telciu
11. Liceul „Radu Petrescu” Prundul Bârgăului
12. Liceul Tehnologic Lechința
Perioada de implementare a proiectului este 1 octombrie 2013 – 30 septembrie 2015.