Asociația „Baladele Bistriței” în calitate de Beneficiar al proiectului „Schimb cultural cu românii din Valea Timocului, Slatina – Bor Serbia”, se va deplasa în perioada 15-19 iunie, în Valea Timocului din Serbia.

Vor fi un număr de 45 de dansatori, soliști și instrumentiști, care vor merge unde va avea loc festivalul de folclor „Branko Olar”.

Scopul acestui proiect este de a revitaliza relaţiile stabilite cu Comunitatea românilor din Voivodina, cu Asociaţia Culturală „Branko Olar” din Slatina – Bor (Valea Timocului) Serbia şi Consiliul Naţional al Românilor din Serbia cu sediul la Novi Sad.

„Prin derularea proiectului Asociația „Baladele Bistriței” își propune să stabilească relaţii şi schimburi culturale de lungă durată cu comunitatea românilor ( vlahi, aşa cum le spun sârbii acestora) din Valea Timocului, mai precis cu românii din Slatina – Bor, care realizează cel mai mare şi singurul festival al formaţiilor artistice româneşti de pe Valea Timocului”, informează Asociația „Baladele Bistriței.
Având în vedere situaţia grea în care aceşti români (vlahi) sunt ţinuţi de autorităţile sârbe, președintele asociației „Baladele Bistriței”, domnul Pașcu Alexandru îşi propune revitalizarea relaţiilor care au existat un număr important de ani între noi şi extinderea lor prin acţiuni reciproce”, într-un comunicat remis redactiei.

Proiectul este finanțat nerambursabil din bugetul județean al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.