Copreședintele PNL BN, Stelian Dolha a scris pe pagina de socializare că unele ajustări au fost făcute de PNL asupra ordonanței 3/2015 și vor vota pentru.

„După 6 ore petrecute ieri în Comisia de Agricultură am reuşit să corectăm ordonanţa 3\2015 şi astăzi o votam în plen. Chiar dacă nu am fost de acord cu o parte din modificările adoptate în comisie, unde majoritatea este a puterii şi şi-a impus punctul de vedere, o mare parte din ajustări sunt bine venite şi unele au fost iniţiate de grupul PNL. Cea mai importantă modificare este, de departe, posibilitatea asociaţiilor crescătorilor de animale de a încasa subvenţii. E adevărat, cu condiţii. Adică vor putea depune cererea de plată la APIA doar dacă dețin acord scris de la toți membrii organizației, care consimt ca banii să fie gestionați de conducere. Dacă nu se ajunge la un acord între membri, aceștia pot solicita individual subventia de la APIA”, a scris Dolha pe pagina de socializare.

Paragraful din ordonanţă, arată, în forma modificată, aşa:

În cazul concesionării/ închirierii unei suprafeţe de pajişti de către o asociaţie de crescători de animale, beneficiarii plăţilor pot fi:
a) asociaţia crescătorilor de animale, pe baza unui tabel centralizator care cuprinde acordul tuturor membrilor privind depunerea cererii unice de plată de către asociaţie, datele de identificare, codul de identificare al exploataţiei zootehnice din RNE, numărul de animale şi suprafaţa care revine pe fiecare membru al asociaţiei proporţional cu numărul de animale deţinute;
b) membrii asociaţiei care asigură încărcătura cu animale pentru suprafaţa concesionată/închiriată, iar dovada utilizării legale a acestor suprafeţe de pajişti de către fiecare membru al asociaţiei o constituie copia de pe contractul de concesionare/închiriere şi centralizatorul care cuprinde acordul, datele de identificare şi numărul de animale pe fiecare membru al asociaţiei”, potrivit raportului parlamentar cu privire la modificările votate de deputați la OUG/2015 privind plățile directe pe 2014-2020.

Iar în situația în care suprafața de pajiște se află în proprietatea formelor asociative de proprietate asupra terenurilor, obşti, composesorate, păduri grănicereşti, cooperative, alte comunităţi beneficiarii plăţilor pot fi:

a) forma asociativă de proprietate, pe baza unui tabel centralizator care cuprinde acordul fiecărui membru deţinător de animale privind depunerea cererii unice de plată de către forma asociativă, datele de identificare, codul de identificare al exploataţiei zootehnice din RNE, numărul de animale pe fiecare membru al formei asociative;
b) membrii formei asociative de proprietate care asigură încărcătura cu animale pentru suprafaţa deţinută în proprietate. Dovada utilizării legale a acestor suprafeţe de pajişti de către fiecare membru al formei asociative de proprietate o constituie copia titlului de proprietate al formei asociative şi centralizatorul care cuprinde acordul, datele de identificare, codul de identificare al exploataţiei zootehnice din RNE, numărul de animale deţinute de fiecare membru, precum şi suprafeţele repartizate membrilor de către forma asociativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.