Echipa “Let's Do It, Bistriţa Năsăud!” îi invită pe toți bistriţenii, pentru al treilea an consecutiv, să ia parte la mișcarea internațională de curățenie și să arate că le pasă de judeţul lor. După succesul primelor două ediţii din 2010 şi 2011, la care au participat peste 3.000 de voluntari şi care au colectat peste 7 000 de saci de deşeuri, este momentul unei noi provocări pentru Bistriţa Năsăud.

 

Acţiunile principale în acest an se vor îndrepta spre ariile protejate dar şi spre râurile din judeţ, lizierele pădurilor şi zonele de agrement din jurul oraşelor sau a obiectivelor turistice cunoscute.
Obiectivul strategic al acțiunii din acest an este creșterea procentului de reciclare a deșeurilor la 30% din numărul de saci colectați, de la 26% în 2011 și 17% în 2010. Pentru identificarea sacilor cu materiale reciclabile (PET-uri, doze din aluminiu şi hârtie) vor fi marcaţi cu o etichetă albă autocolantă.

Numărul de voluntari care au confirmat participarea până la acest moment la nivelul judeţului este de 1.247, din care 636 din municipiul Bistriţa.

Din totalul numărului de voluntari 469 sunt tineri sub 18, diferenţa de 778 fiind adulţi, aspect care confirmă stategia organizatorilor de a motiva adulţii în acţiunile de ecologizare şi elevii în acţiuni de informare, conştientizare.
Au fost distribuiţi peste 2.800 de saci menajeri  de 120 litri şi  1.600 perechi de mănuşi.
Instituţiile care participă cu personal propriu sunt Primăria Bistriţa şi primăriile din judeţ, Penitenciarul Bistriţa Năsăud, APM Bistriţa Năsăud, SGA Bistriţa Năsăud, Jandarmeria Bistriţa Năsăud, Inspectoratul de Poliţie Bistriţa Năsăud. Alături de ei menţionăm Liceul cu Program Sportiv, Colegiul INFOEL, Liceul Agricol, CSEI nr 1 Bistriţa, Liceul tehnic Grigore Moisil, Grupul şcolar Sfânta Maria, Şcoala generală nr 1 Bistriţa, Şcoala generală nr 4 Bistriţa, Şcoala generală Tureac, Şcoala generală Şieu.
Asociaţia pentru protecţia animalelor T.O.R.A şi Animaterra, Club Carpatin Bistriţa Năsăud, Asociaţia Harta Verde, ATP Exodus&CO, Ocolul Silvic Bistriţa, Ocolul Silvic Dealul Negru, Asociaţia Interetnică Tureac, Club Bike News Rutieriştii Bistriţa, voluntari persoane fizice.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.