Anul acesta va avea loc cea de-a IX- a ediţie a Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare "Mamaia Copiilor".

Această ediţie a concursului se va desfăşura în 4 etape:

1. Etapa de preselecţie zonală pentru secţiunea de Interpretare:

Aici se pot prezenta solişti individuali pentru cele 4 grupe de varstă ( 5-7, 8-10, 11-13 si 14-17 ani), grupuri mici formate din 2-5 componenţi precum şi grupuri mari formate din 8-20 componenţi.

La preselecţia zonală concurenţii individuali se prezintă cu două melodii de muzică uşoară romanească din care una trebuie să fi fost prezentată pe scena Festivalului "Mamaia Copiilor" în una din cele 8 ediţii precedente. Grupurile mici prezintă un colaj de muzică uşoară românească având o durată maximă de 5 min sau două melodii a câte 3 minute. Grupurile mari prezintă câte un show de muzică românească cu durata maximă de 7 minute.

2. Faza de selecţie pentru Secţiunea de Creaţie:

La această fază se prezintă melodii în primă audiţie cu o durată maximă de 3 minute, realizate de creatori profesionişti sau amatori. Juriul de specialitate, întrunit în zilele de 14 şi 15 mai 2009, va promova pentru etapa finală 20 de melodii cu conţinut adecvat vârstei copilariei şi adolescenţei.

3. Etapa de selecţie finală pentru secţiunea de Interpretare:

În această etapă, concurenţii prezintă în întregime o singură melodie cu durata maximă de 3 minute şi 10 secunde, în condiţii de spectacol cu public. Grupurile mici vor prezenta o singură melodie sau un colaj de max 5 minute.

4. Etapa finală:

Se va desfăşura între 9-12 iulie 2009. Mai multe detalii pe www.mamaiacopiilor.ro .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.